profit.bgОрганизаторите на годишна конференция, която събира привърженици на теорията, че

...
profit.bgОрганизаторите на годишна конференция, която събира привърженици на теорията, че
Коментари Харесай

Круиз с вярващи в плоскостта на Земята ще търси „Ледената стена“

profit.bg

Организаторите на годишна конференция, която събира последователи на теорията, че Земята е плоска, възнамеряват да осъществят круиз до съществуващия съгласно тях завършек на планетата. Те ще търсят ледената стена, която съгласно тях, стопира разлива на океаните.

Пътуването ще се реализира през 2020 година, оповестиха неотдавна на своя уебсайт от Flat Earth International Conference (FEIC). Целта? Да се тества убеждението на последователите на теорията, че Земята е плоска, че нашата планета е плосък диск заобиколен по края си от голяма ледена стена.

Подробностти за събитието, включително и дати, следва да бъдат оповестени, съгласно FEIC, като уредниците дефинират круиза като " най-голямото и най-смелото премеждие до момента. " Може би обаче би трябвало да се отблежи, че морските карти и навигационните технологии като GPS-а работят по метода, по който работят, тъй като Земята е … кълбо, написа LIveScience.

Хората, които имат вяра, че Земята е плоска, настояват, че фотосите показващи закривен небосвод са подправени и че фотосите на Земята като кълбо от Космоса са част от голяма интрига от страна на НАСА и други галактически организации, която цели да се скрие обстоятелството, че нашата планета е плоска. Тези и други убеждения на последователите на тази доктрина са качени и на уеб страницата на Flat Earth Society (FES), която е най-старата публична организация на хората вярващи в плоскостта на Земята, датираща от началото на 19 век.

Древните гърци обаче показват, че Земята има сферична форма преди повече от 2 000 години и че гравитацията, която пречи на всичко и всички на планетата да отлетят в Космоса, може да съществува само в кълбовиден свят.

В диаграмите на уеб страницата на FES обаче планетата наподобява на диск наподобяващ палачинка като Северният полюс е подложен в центъра, а ръбът на планетата е " заобиколен от всички страни с ледена стена, която задържа водата на океаните. " Тази ледена стена, която някои от последователите на теорията за плоската Земя считат, че е Антарктида, е дестинацията на идния круиз.

Тук има единствено една измама. Навигационните карти и системи, които насочват круизните кораби и другите плавателни съдове из океаните на Земята се базират на правилото на кръглата Земя, споделя пред The Guardian Хенк Кейер, някогашен капитан на круизен транспортен съд с 23 години опит.

GPS системата разчита на голям брой спътници, които орбитират на хиляди километри над Земята; сигналите от спътниците доближават до приемника в GPS устройството като е належащо минимум три спътника да открият точното местонахождение, поради кривата на Земята, изяснява Кейер.

" Ако Земята беше плоска, щяха да са необходми всичко на всичко три спътника, с цел да дават тази информация на всички по света, " споделя Кейер. " Те обаче не са задоволителни, тъй като Земята е кръгла. "

Дали круизът на FEIC ще разчита на GPS или пък ще употребява напълно нова навиогационна система, основана на плоскостта на Земята, с цел да доближи до ръба на света, следва да се види.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР