Профилът на рап изпълнителя Кание Уест в Туитър, който беше

...
Профилът на рап изпълнителя Кание Уест в Туитър, който беше
Коментари Харесай

Кание Уест вече е отблокиран от Туитър, часове след като Мъск пое контролa над платформата

Профилът на рап изпълнителя Кание Уест в Туитър, който беше спрян при започване на октомври след антисемитски изявления, още веднъж е деен. Новината идва часове откакто за 44 милиарда $.

Рапърът, който има над 30 млн. почитатели в Туитър, беше отхвърлен от платформата, след редица обидни изявления и език на омразата, ориентиран против евреите. В резултат на този скандал той загуби и едно от най-известните си партньорства с стилния бранд - " Adidas ".

В четвъртък Мъск пое контрола върху Twitter и незабавно уволни висшите ръководители в компанията, само че и не даде особена изясненост по какъв начин тъкмо ще реализира упоритостите си за развиването на мрежата в нова авторитетна медийна платформа. Милиардерът, който е и основен изпълнителен шеф на " Tesla ", се самоопределя като абсолютист на свободата на словото. По-рано той се разгласи, че ще работи за по-малко ограничавания на словото в Туитър и ще предотврати превръщането му в ехтене камера за ненавист и разделяне.

Той също по този начин съобщи, че ще анулира възбраната на Twitter за някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, чийто акаунт беше отстранен след нападението против Капитолия в Съединени американски щати. В петък Тръмп съобщи, че е благополучен, че Twitter към този момент е в " сигурни ръце ".

По-рано през октомври Уест разгласи желанията си да закупи Parler - едно от обичаните места за " изява " на крайнодесните екстремисти в Съединени американски щати.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР