Професорът по информационни и комуникационни технологии Ритеш Чаг разкрива съвети

...
Професорът по информационни и комуникационни технологии Ритеш Чаг разкрива съвети
Коментари Харесай

Ето защо никога не трябва да зареждате телефона си през нощта

Професорът по осведомителни и информационни технологии Ритеш Чаг разкрива препоръки и трикове за удължение на живота на батерията на вашия телефон. Първата неточност на множеството хора е да оставят телефона да се зарежда през нощта, което е извънредно нездравословно за батерията.

" Пълното зареждане на множеството смарт телефони от ново потомство отнема между 30 минути и 2 часа. " Зареждането на телефона през нощта, като се изключи че е излишно, също форсира стареенето на батерията “, сподели Чаг.

Батерията остарява и се скапва по-бързо, така като литиево-йонните акумулатори се разпадат химически поради съмнения в температурата и честотата на потребление на устройството. Когато се зарежда през нощта, батерията получава четири пъти повече сила от нужното.

" Добрата вест е, че множеството устройства автоматизирано стопират да се зареждат, когато батерията доближи 100%. Проблемът е, че приложенията работят във фонов режим цяла нощ и равнището на заряд пада до 99%. Производителите на телефони са решили този проблем посредством контролиране на зареждането, по този начин че iPhone предлага закъснение на зареждането, когато равнището на зареждане надвиши 80%, а устройствата на Samsung лимитират зареждането до 85%.

Друго нещо, което е също толкоз нездравословно, е когато устройството е изцяло разредено, оптималният заряд на батерията е сред 20 и 80%. Друг детайл, който въздейства върху живота на батерията, е когато се натрупа нечистотия в врата за зареждане.

Прахът, насъбран в портовете за зареждане на телефона, го кара да прегрява и да спре да се зарежда. Специалистите предлагат да употребявате съчка за зъби и влажна забрадка, с цел да се отървете от всички останки, които могат да повредят телефона ви. Първо би трябвало да изключите устройството и по-късно да го осветите, с цел да видите количеството прахуляк и по-късно деликатно да го отстраните с забрадка и съчка за зъби, написа bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР