Професор Стивън Хокинг, който почина на 14 март на 76-годишна

...
Професор Стивън Хокинг, който почина на 14 март на 76-годишна
Коментари Харесай

Защо не дадоха Нобелова награда на Стивън Хокинг?

Професор Стивън Хокинг, който умря на 14 март на 76-годишна възраст, бе считан от мнозина за един от най-великите мозъци на нашето време.
Астрофизикът бе легенда в областта на космологията. Най-известен бе с проучванията и теориите си за черните дупки и относителността, довели до гражданска война в метода, по който виждаме Вселената. Работата му със сър Роджър Пенроуз по общата доктрина на относителността на Айнщайн сподели, че съществува начало на космоса и времето - огромният гърмеж - както и край, посредством черните дупки.
През 1974 година Хокинг потвърждава, че черните дупки в действителност не са безусловно черни, а излъчват сила под формата на обикновени частици, до момента в който изчерпят силата си и избухнат. Това събитие е известно като " излъчване на Хокинг " . Изчислява и оптималното количество сила, което две черни дупки могат да отделят при конфликта си, както и че една черна дупка не може да се раздели на две по-малки.
Въпреки славата му и огромния му принос към теоретичната физика, най-престижната научна премия в света по този начин и не бе присъдена на британеца. Защо той не получи Нобелова премия?
Отговорът - за разлика от астрофизиката - е напълно елементарен. Прочетете какъв е
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР