Професор Сара Гилбърт от университета в Оксфорд, която стои зад

...
Професор Сара Гилбърт от университета в Оксфорд, която стои зад
Коментари Харесай

Професор от Оксфорд: Не е необходима бустер ваксина за всички

Професор Сара Гилбърт от университета в Оксфорд, която стои зад създаването на имунизацията на „ АстраЗенека, “ съобщи, че не е нужна бустер ваксина за всички и прикани остатъците да бъдат изпратени на страни, които имат по-големи потребности, съобщи БНР.

Много скоро се чака решението на английския орган за имунизациите във връзка с третата доза, само че в изявление за днешния брой на „ Дейли телеграф “ професор Сара Гиблърт споделя, че някои групи по-уязвими хора се нуждаят от бустер ваксина, само че имунитетът като цяло се поддържа добре в множеството от случаите при двойно имунизираните.

Трябва да изпратим ваксини на страните, където досега е имунизирана доста по-малка част от популацията спрямо Англия, добавя Сара Гилбърт. Съвместната комисия за имунизация и имунизация разгласи по-рано, че трета доза би трябвало да бъде предлагана на хората със съществено отслабена имунна система, което визира към половин милион британци.

Още не е решено обаче дали бустер ваксина ще бъде препоръчана на по-широк кръг от хора. Становището за момента е, че е добре 30 милиона души да получат трета доза, което включва всички над 50 години. Британският регулатор за медикаментите утвърди продуктите на „ Пфайзер “ и „ АстраЗенека “ като бустер ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР