Професор по космология от Южна Африка заяви, че е намерил

...
Професор по космология от Южна Африка заяви, че е намерил
Коментари Харесай

Професор по космология "откри" планетата Марс

Професор по космология от Южна Африка съобщи, че е намерил "загадъчен " обект, за огромно астрономическо изобретение, само че това се оказа добре известната на всички Червена планета. Човекът в действителност е гледал Марс.

Обикновено този тип нелепости остават скрити, заровени и неотложно забравени, само че за неприятен шанс за космолога от Университета в Кейптаун Питър Дънси (Peter Dunsby), той разгласява смешната си неточност на The Astronomers Telegram (ATel) - онлайн инструмент, който разрешава на астрономите бързо да споделят и разискват откритията си, споделя ScienceAlert, цитира nauka.offnews.bg.

Както изяснява Дънси при първото известие, на 20 март открива извънредно ослепителен транзиент в нощното небе - астрономически обект или феномен, до Тройната мъгливост и мъглявината "Лагуна ", което не е било там на 8 март. Изследователят желае от сътрудниците си да опишат за естеството на обекта (което в действителност беше Марс).

Обектът е толкоз ярък, че Дънси взема решение, че може би преди малко е разкрил нещо необикновено и евентуално в никакъв случай невиждано до момента в нощното небе - по тази причина взема решение да го изстреля в астрономическия свят.

За откритието на 20 март сред 1:00 ч. и 3:45 ч. UT Дънси употребява 80 мм рефракторен телескоп. "Обектът бе забележим от самото начало на наблюденията и не е бил забележим, когато същото поле е следено преди този момент (08 март 2018 г.) ", написа Дънси.

Може да се почувства вълнението на астронома към края на известието, като заключава: "Оптичният транзиент е най-ярката звезда на полето. Силно се предлагат спомагателни наблюдения, с цел да се откри естеството на този доста ослепителен оптичен транзиент ".

В някакъв миг, след 40 минути по-късно самият академик осъзнава, че не е първият, който е забелязал доста яркия обект. Той разпознава Червената планета. Разбира грешката си и се извинява, че отвлича вниманието на другите откриватели:

"Обектът, обявен в Atel 11448, е разпознат като Марс. Искрените ми извинения за по-ранния отчет и неудобството, което аргументи ".

A journey of astronomical discovery in two acts. pic.twitter.com/kO0Qn7Uxqz
— Bryan Gaensler (@SciBry) March 20, 2018
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР