Професор Николай Габровски ще се срещне утре с представители на

...
Професор Николай Габровски ще се срещне утре с представители на
Коментари Харесай

Обречена среща: БСП и ДБ ще се срещнат с Николай Габровски, но няма да го подкрепят

Професор Николай Габровски ще се срещне на следващия ден с представители на " Български напредък ", Българска социалистическа партия и Демократична България, а срещата с останалите партии ще е в петък

Българска социалистическа партия, Демократична България и Български напредък са поканени на среща в четвъртък с проф. Николай Габровски в Народното събрание. Покани са изпратени до всички партиите, като с останалите срещите са в петък. По време на срещите проф. Габровски ще показа визията си за сформиране на държавно управление с първия мандат и ще потърси поддръжка за подобен, съобщи БГНЕС.

Лидерът на БСПКорнелия Нинова още веднъж съобщи, че няма да поддържат кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС.

" Българска социалистическа партия ще отиде на среща с Габровски от почитание, само че няма да подкрепим негов кабинет ", съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.

" Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, в това число и в медиите, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем на следващия ден, с цел да му кажем: почитаме Ви като професор и доктор, само че не Ви поддържаме нито Вас, нито държавно управление, препоръчано от Вас, тъй като зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов ", съобщи Нинова.

Тя напомни решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия, че не поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ, с мандат на Движение за права и свободи и с мандат на „ Възраждане “. " Когато бъде връчен третият мандат, Националният съвет на партията още веднъж ще бъде призован и той ще реши какво да вършим ", сподели Нинова.

От „ Демократична България " също обявиха, че ще се срещнат с проф. Николай Габровски, номиниран за министър председател с мандата на ГЕРБ-СДС.

„ Още когато го предложиха, ние декларирахме че ще създадем среща с него, с цел да му разбираем за какво не можем да го подкрепим ”, разяснява Атанас Атанасов. Като причина той посочи корупционните практики на държавните управления на Бойко Борисов.

„ Нищо не може да промени мнението ни за поддръжка на първия мандат ", съобщи Атанасов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР