Професор Михаил Кутушов, токсиколог, е съставил списък с продукти, които

...
Професор Михаил Кутушов, токсиколог, е съставил списък с продукти, които
Коментари Харесай

Токсиколог посочи храните, които сгъстяват кръвта

Професор Михаил Кутушов , токсиколог, е съставил лист с артикули , които участват на трапезата ни, само че малко хора знаят особеното им деяние върху организма.

Експертът означи, че тези артикули са в положение да сгъстят кръвта, което в допълнение натоварва сърцето и усилва риска от формиране на кръвни съсиреци, разширени вени, тромбофлебит, ангина пекторис, инфаркт и други болести.
Токсикологът акцентира, че гъстата кръв се движи по-бавно през съдовете.

В листата на продуктите, които сгъстяват кръвта, Михаил Кутушов включи елдата , която е известна измежду мнозина. Тя е потребна, тъй като съдържа витамини от групи A, D, C, E, както и всички от група B, и усъвършенства съсирването на кръвта. Но в случай че я ядете прекомерно постоянно и в огромни количества, поражда риск от тромбоза .

Той предизвестява, че не е добре да се комбинира елда с тлъсто месо, пушени храни, консерви и алкохол, защото всички тези артикули също способстват за увеличение на вискозитета на кръвта.

Трябва да се внимава и с десертите и подсладените питиета . Професорът предизвестява за нуждата от понижаване на приема на захар, защото тя покачва равнищата на кръвната захар и предизвиква образуването на липидни съединения. Това от своя страна покачва вискозитета на кръвта и риска от тромбоза.

Бананите не се предлагат на хора с разширени вени, тромбофлебит и хипертония, на прекаралите инфаркт или инсулт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР