Професор, доктор на философските науки, д-р по история, японист и

...
Професор, доктор на философските науки, д-р по история, японист и
Коментари Харесай

Общобългарска платформа „България - Зона на мира, България – Брод за мир“

 Нако Стефанов Професор, лекар на философските науки, доктор по история, японист и откривател на Източна Азия - Китай, Корея и Япония, експерт по ръководство
Светът навлезе в рецесия с световни измерения. Решаването на социално-икономическите, здравните, технологическите, природно-климатическите и впрочем проблеми, провокирани или свързани с тази рецесия, изискват взаимните старания на цялото човечество.

В същото време следим трендове, при които нараства военно-политическото напрежение сред разнообразни страни, в частност на Балканите и в Черноморския район. Всичко това допуска вероятността от такова развиване на събитията, при което може да се стигне минимум до военни дейности с ниска активност. Всичко това значи отрицателни последици с разрушителен резултат за нашата Родина, в случай че тя бъде въвлечена в сходна. случка.

В тази връзка следва да се предприеме самодейност, която да сътвори условия да се изключи сходна на описаната нагоре унищожителна злополука за Отечеството ни. В тази връзка Ви призоваваме като се изхожда от позицията на българските национални ползи обществено да стартира реализирането на:

Общобългарска платформа-„ България – Зона на мира “

Като се основаваме на Член 1 на Северноатлантическия контракт / утвърден

със закон, признат от 39-oто Народно събрание на 18.03.2004 година - Дъждовни води, бр. 22 от 18.03.2004 година, публикуван от Министерството на външните работи, обнародван, Дъждовни води, бр.22 от 18.03.2004 година, в действие от 29.03.2004 г./, в който член е декларирано:

Страните по Договора се задължават в сходство с Устава на Организацията на обединените народи да уреждат всеки интернационален спор, в който могат да се окажат въвлечени, с мирни средства и по метод, който да не заплашва интернационалния мир, сигурност и правдивост, и да се въздържат в интернационалните си връзки от опасност със мощ или приложимост на мощ по какъвто и да е метод, несъответстващ с задачите на Организацията на обединените народи, да се предложи и реализира следното:

България да излезе с Общобългарската платформа, Родината ни да се разгласи за „ Зона на мира “ и „ Брод за мир “. Това значи, че нашето Отечество като отбелязва засилващото се напрежение и борба в интернационален проект, в частност на Балканите и в Черноморския район, сред страните от НАТО и Руската федерация, се афишира за зона, от която никога няма да се подхващат враждебни дейности от какъвто и да е темперамент, както и няма да се позволява нейната сухопътна, морска и въздушна територия да бъде източник на такива във връзка с евентуален спор сред гореспоменатите две страни – НАТО и Руската федерация.

Нужно е да се призове към разговор и съдействие по всички проблеми, създаващи напрежение сред тях. Нашата столица София – „ Градът на мъдростта “, да се предложи като място, където да се за начало на разговор за съдействие и мирни, взаимноизгодни връзки. В този смисъл България да стане брод за мир. Когато през днешния ден от ден на ден се приказва за война, а това значи гибел, нашата Родина да издигне апел за мир и живот!!!

Съответно да се изиска от нашите съседи, по този начин и от страните-членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и страните-членки на Европейски Съюз, да признаят и подсигуряват статута на България като „ Зона на мира “.

Самата „ Зона на мира “ допуска, че на сухопътното, морско, въздушно и подземно пространство на България няма да се разреши навлизането на непознати войски от какъвто да е жанр и тип, и по какъвто и да е мотив, както и разполагането на непознати военни бази и военни уреди от какъвто да е жанр и тип, и по какъвто и да е мотив.

Осъществяването на самодейността Общобългарска платформа „ България - Зона на мира “ допуска това да стане или посредством решение на Народното събрание след изборите. Или посредством осъществяване на Общонароден референдум. Така или другояче в тази връзка предлагаме да се сътвори Инициативен комитет за Общобългарската платформа „ България - Зона на мира, България – Брод за мир “. Той би трябвало да образува Национален щаб за реализацията на същата. Щабът създава тактиката за това по какъв начин, кой, по кое време и какво е нужно да направи в тази тенденция.

Несъмнено в този къс материал не могат да се дадат детайлно по какъв начин следва всичко да се направи. Това на процедура е единствено нахвърляне на обши съображения.

Но едно би трябвало да е ясно, че в актуалните условия България няма друга опция за отбягване на евентуални рискове с непредвидими отрицателни последици за Отечеството ни с изключение на Общобългарската платформа „ България - Зона на мира, България – Брод за мир “!

Историята на България ни учи, че през последните повече от 100 години, като се стартира от Междусъюзническата война няма боен спор в Европа и света, в който политиците на България да не са вкарвали страната ни във война. Резултатът е редица от произшествия д най-тежки последици като загуба на територия и население. Днес Родината ни на всички места граничи с земи, които са били българско национално землище. А България от страна, която е била най-голяма по население на Балканите, с изключение на Турция, в този момент заема едно от последните места по брой на жителите. Кога ще научим уроците на нашата лична История!

На всичко това следва да се постави край! Не на партиите и политиците на войната!

Да на България Зона на мира!!!

* Проф. дфн, доктор ист. Нако Стефанов, Председател на Български Национален съвет за мир
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР