Професионалните домоуправители и да бъдат вписани в електронни регистри, предвижда

...
Професионалните домоуправители и да бъдат вписани в електронни регистри, предвижда
Коментари Харесай

Професионалните домоуправители и етажната собственост влизат в електронни регистри

Професионалните домоуправители и да бъдат вписани в електронни регистри, планува план на Наредба за Единна осведомителна система на етажната благосъстоятелност, създадена от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Наредбата е регламентирана с последните промени в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност. Целта е да се уреди основаването и поддържането на регистрите и пълномощията на способените административни органи, свързани с вписването, актуализирането и заличаването на данни в единната осведомителна система по член 47а, алинея 1 от ЗУЕС.

Единната осведомителна система ще съдържа два обществени централизирани електронни регистъра – указател на професионалните шефове на етажна благосъстоятелност и указател на етажната благосъстоятелност. Те ще съдържат данни за сдруженията на притежателите на територията на страната и управителните препоръки (управителите) на здания или обособени входове в режим на етажна благосъстоятелност. И двата регистъра ще се управляват от Министерството на районното развиване и благоустройството.

С наредбата се цели да се уреди в детайли редът по реализиране на регистрацията на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР