Професионалните актьори трябва да получават неколкократно по високи хонорари –

...
Професионалните актьори трябва да получават неколкократно по високи хонорари –
Коментари Харесай

Фицата гневен: Професионалните актьори получават хонорари като за статисти!

Професионалните артисти би трябвало да получават неколкократно по високи възнаграждения – зад тази теза застана Филип Аврамов. Седмица откакто прикани ръководещите да вземат по-сериозни ограничения, свързани с изкуството и българската просвета, звездата от „ Домашен арест “ и „ Чичо Коледа “ изясни в конкретика какви са неговите оферти.

„ Предлагам да бъдат признати минимални ставки, под които да не се пада при образуването на бюджетите за продукция. В момента постоянно срещано е професионалните артисти да получават възнаграждения за статисти “, съобщи Аврамов в обява в обществените мрежи – единственото място, от което артистът има намерение да комуникира с почитателите си.

Най-важното за него е да се одобри дълготрайна тактика за развиването на културата ни, която да обрисува главните цели за идващите 12 години. По този метод, счита той, артистите няма да са директно подвластни от това кой е на власт. Аврамов предлага още най-малко 1% от Брутният вътрешен продукт да бъде вложен в културния бранш. „ Твърде тъпо е да се движим към този момент 30 години от 0,4% до 0,7% и да чакаме огромни достижения. Като образец мога да дам междинният европейски % за средства, отделяни за просвета. И аз желая да съм европеец “, декларира артистът, изявил се като последовател и на концепцията за приемане на закон за меценатството.

Фицата открои като главен проблем и неналичието на ценене на авторските и сродните им права. „ Иска ми се да не подписвам контракти, които ме задължават да отдам авторските си права за безконечни времена, тъй като в случай че не го подпиша, няма да мога да работя. Иска ми се, господа бъдещи ръководещи, да извършите по този начин, че нашето авторско право да бъде предпазено от страната “, безапелационен е Аврамов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР