Професионалната служба е доброволна служба по договор срещу заплащане по

...
Професионалната служба е доброволна служба по договор срещу заплащане по
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов громи: Импровизациите в отбраната стават все по-опасни

Професионалната работа е доброволна работа по контракт против възнаграждение по Закона за защитата и въоръжените сили. Каква ще е новата ”доброволна казарма ” още не е ясно, само че съвсем несъмнено ще свърши като търга за нови модулни патрулни кораби. Това написа във фейсбук някогашният боен министър Велизар Шаламанов. Вижте какво написа още той за положението на българската войска:

Хем беше пробив в процеса за превъоръжаване с присъединяване на нашата промишленост, хем единственият претендент се отхвърли да извърши това, което беше толкоз съществено достижение на Министерството на защитата.

И още нещо - в действителност съществено: всяка военна подготовка би трябвало да бъде под непоколебим либерален цивилен надзор, тъй като другояче може да осъмнем с военно готови, които да работят против тези, които са платили подготовката им - т.е. българските жители.

Импровизациите в защитата стават все по-опасни - от провалени поръчки за превъоръжаване, през загуба на офицер и хеликоптер заради проблеми в подготовката и подръжката, до непосредствено възлагане на поръчки в края на годината по общи рамкови контракти и опит за директно договаряне с съветски компании от " забранителни описи ", а в този момент и бързане за въвеждане на нов тип военна работа без съществени обществени съвещания и оценка на въздействието върху защитата и сигурността на Родината ни.

Дано най-малко не ги пращат доброволците на образование в Русия или да поканим съветски инструктури, тъй като те са подготвени да предложат тази услуга на конкурентни цени. Или може би в центъра за филантропични интервенции в Ниш?

Може ли да чуем военната експертиза - нали тя щеше да е водеща! Армиите, които вкарват форми на лимитирана " наборна работа " първо са обезпечили положително възнаграждение, ефикасна подготовка и съвременно оръжие на професионалната си войска, а и младежите им не си търсят унивеситети и работа основно в чужбина.

Докато браним Пирин и Витоша да не изгубим армията си?

* Заглавието е на Frog new
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР