Професионалната кариера на най-успешния български боксьор през последните години Даниел

...
Професионалната кариера на най-успешния български боксьор през последните години Даниел
Коментари Харесай

Профи бъдещето пред Тайсъна под въпрос

Професионалната кариера на най-успешния български боксьор през последните години Даниел Асенов е под въпрос. Тайсъна от Кукорево се беше схванал да премине в една от най-мощните мениджърски компании на планетата " МТК Глобал ". Той очакваше да подпише контракт след олимпийските игри в Токио.

Сметките на 23-годишния гений се объркаха след фрапантен анонс от мощния човек в компанията Даниел Кинахън. Криминалният необут налива големи пари в бокса и оказа помощ за построяването на кариерите на международните първенци Тайсън Фюри и Били Джо Соундърс. Преди няколко седмици ирландецът разгласи, че се отдръпва от спорта. Причината беше напрежението, което неговото име основава в обществото.

Името на Кинахън излезе на напред във времето, откакто Тайсън Фюри разгласи в обществените мрежи договорка за два мача против Антъни Джошуа през 2021 година Той благодари персонално на подземния необут, само че това провокира голямо неодобрение против Циганския крал.

С двете европейски трофеи при мъжете и атрактивния си жанр Асенов провокира голям интерес измежду професионалните промоутъри. Самият той призна, че има желание да тръгне по стъпките на Кубрат Пулев след олимпиадата.

В националния тим по бокс не престават да чакат издаване на български паспорти за кубинските звезди Хавиер Ибанес (56 кг) и Йордан Ернандес (+91 кг). Те упражняват с представителния отбор, а процедурата за приемане на документи е задвижена. Отлагането на олимпийските игри е огромен плюс за тях, тъй като ще могат да вземат участие на квалификациите през 2021 за България.

Последното огромно съревнование на Ибанес беше международното състезание в Хамбург'17. Според разпоредбите на Международната боксова асоциация (АИБА) би трябвало да минат три години, с цел да може боксьор да играе за друга страна. Ибанес взе участие на шампионат в Белград през април 2019-а. Тогава той се състезава под безпристрастен байрак.

По-проблематична е обстановката с Йордан Ернандес. Той се би в Световните боксови серии през 2018-а за тима на Куба. Все още не е ясно дали това ще му разреши да взе участие на квалификациите, които се чака да бъдат през първата половина на 2021 година

Ибанес и Ернандес завоюваха международните трофеи за юноши през 2014-а в София, а няколко месеца по-късно станаха юношески олимпийски първенци.

“България Днес”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР