Професионалната гимназия в Раковски Петър Парчевич сама ще си произвежда

...
Професионалната гимназия в Раковски Петър Парчевич сама ще си произвежда
Коментари Харесай

Иновация: Училище в Раковски самó ще си произвежда ток

Професионалната гимназия в Раковски " Петър Парчевич " сама ще си създава ток за лични потребности. Това ще стане с ветрогенератор, инсталиран на покрива на школото. Иновацията станала допустима с помощта на извоюван план и съвместните  старания на учители и възпитаници. 

Сглобяването на ветрогенератора почнало в края на предходната година, чака се до дни да бъде приключен, защото към този момент са доставени всички елементи. Той ще създава ток за зареждане на административната постройка на учебното заведение и по този метод ще се пести над 15 000 лв. на месец.

Техникумът приготвя възпитаници в няколко специалности. Една от тях е " Електрически машини и апарати ". В нея преподавателят, който е и проектант на електрически системи, Алдомир Коленаров, със своите ученици и в процеса на обучение, проектират и сглобяват машини за производство на сила. 

ПГ " Петър Парчевич " е на път да се трансформира в първото учебно заведение в региона, което ще създава единствено част от електрическата енергия си посредством иновация, дело на взаимния труд на учители и възпитаници. 

Снимка: уебсайт ПГ " Петър Парчевич " -Раковски
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР