Професионална гимназия по електротехника и електроника /ПГЕЕ/ – Пловдив спечели

...
Професионална гимназия по електротехника и електроника /ПГЕЕ/ – Пловдив спечели
Коментари Харесай

Пловдивско училище спечели важни проекти за 6 милиона лева

Професионална гимназия по електротехника и електроника /ПГЕЕ/ – Пловдив завоюва финансиране по три плана, за близо 6 млн. лв. и започва огромни поправки, заяви шефът на образователното заведение инж. Камелия Стоянова.
Предстои до края на годината да бъде приключен ремонтът по единия от плановете, този за физкултурния салон, който стои затворен към този момент 12 години. Договорът е подписан, минали са публичните поръчки, даже са импортирани документите за ваденето на позволение. Финансирането е за 267 000 лв..
На среща на родителите в Регионалното ръководство на МОН са разисквани опциите за организация на образователния развой, до момента в който траят ремонтите. Ръководството на учебното заведение е предостатъчно, че са съумели да завоюват тези значими планове и са намерили средствата, посредством присъединяване в спортни процедури, а висшестоящите институции ще им спомагат нататък по най-хубавия метод, уточни инж. Стоянова.
Единият от плановете е за основаване на център за върхови достижения. Средствата са още веднъж по Национална стратегия, а извоюваното финансиране е за 3.5 млн. лв..
Центърът ще бъде ситуиран в една запечатана от 12 години, неизползвана зала, която ще бъде съживена и възобновена. Трябва да бъде прекарана още веднъж ел. апаратура, отопление, постройката ще бъде санирана, обзаведена и оборудвана с върхови технологии, тъй че да действа за учениците от гимназията. Но за това ще е нужно софтуерно време.
По трета Национална стратегия за учебни заведения и детски градини пък ще бъде реконструирана, актуализирана и осъвременена към този момент съществуващата постройка. За задачата са извоювани 2 млн. лв..
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР