Професионалисти и любители на 8-мото изкуство – фотографията, могат да

...
Професионалисти и любители на 8-мото изкуство – фотографията, могат да
Коментари Харесай

Фотосалон Пловдив 2024 набира участници


Професионалисти и фенове на 8-мото изкуство – фотографията, могат да изпращат свои фрагменти до 1 май

ХI Международен фото салон Пловдив 2024 е отворен за присъединяване. Престижният фотографски конгрес се организира под патронажа на FIAP, HPS и НСФА „ Янка Кюркчиева “ и с поддръжката на община Пловдив. Събитието е част от Културния календар на града за 2024 година

Крайният период е 1 май 2024 година Салонът не приема фотографии, които към този момент са взели участие (включени във финалната селекция) в предходните 10 издания.

Пълен правилник, календар, такси, жури, награди и формуляри за онлайн присъединяване могат да бъдат открити на формалната страница на Международен фото салон Пловдив: www.photosalon-plovdiv.com

„ През 2023 година се организира сполучливо 10-тото юбилейно издание, което обичайно включва фото конкурс и голям брой изложения. При 5, 10 и 20 сполучливо проведени издания на салон с патронаж на FIAP, федерацията прави оценка по-добрите салони и техните уредници с плакет-признание. За 10 години, плакетът е сребърен и за Международен фото салон Пловдив това е втората висока оценка на федерацията след бронзовия за 5 сполучливи издания. Фото салонът под тепетата е едно от все по-ценените интернационалните фотографски събития, провеждани в България и за нас е значимо да виждаме от ден на ден родни създатели измежду многото мощни фото създатели от близки и далечни страни и континенти. Каним всички експерти и фенове на най-младото 8-мо изкуство – фотографията, да споделят най-въздействащите си фрагменти в следващото ни единадесето издание “, показа от името на уредниците Антон Савов, ЕFIAP, ESFIAP, член на УС На НСФА „ Янка Кюркчиева “ и секретар за връзка с FIAP за България.

ХI Международен фото салон Пловдив 2024 се организира в ШЕСТ цифрови раздела:

1. Отворен ЧЕРНО-БЯЛ

2. Отворен ЦВЕТЕН

3. ПРИРОДА

4. ФОТОЖУРНАЛИЗЪМ (TRAD)

5. ПОРТРЕТ и ТЯЛО

6. СВЕТЪТ на ФОКУС

ПЕТ членно жури от ЧЕТИРИ разнообразни страни ще прави оценка ТРИ типа участия – „ Индивидуални “, „ Групови “ и „ Младежки “. ДВЕ са новостите тази година – Раздел „ Светът на фокус “, заменя „ Градски живот “; и нови промоции за присъединяване. Ще бъде присъдена ЕДНА огромна премия – КУПАТА на салона и общо над 150 награди.

Промоции за 2024 година:

1. Младежкото гратис присъединяване:

Въведената през 2021 година промоция за младежите продължава. Промените са две – първата е, че възрастовия обсег набъбна с 4 години – към този момент е от 16 до 25 година (досега беше до 21 г.), а втората е, че младите фотографи имат право на присъединяване в 3 раздела по желание. Желание ни е да подтикваме младите създатели, за доста от които, каквато и да е такса е сериозна спънка за присъединяване в сходен конгрес. През 2021, 2022 и 2023 година доста младежи от страната и чужбина получиха редица награди за своите художествени умения.

2. Нова промоция за самостоятелните участия:

При който и да е избор за присъединяване от 1 до 4 раздела, създателите получават гратис присъединяване в още два раздела. Примери: Такса за 1 раздел = присъединяване в 3 раздела / такса за 2 = присъединяване в 4; и така нататък

Всеки участник ще получи печатен албум от изданието. Миналогодишния печатен албум за поредна, десета година е с рейтинг от 5 звезди на FIAP!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР