Проф. Ваня Добрева получи Националната награда за литературна критика Нешо

...
Проф. Ваня Добрева получи Националната награда за литературна критика Нешо
Коментари Харесай

Проф. Ваня Добрева получи Националната награда за литературна критика „Нешо Бончев“

Проф. Ваня Добрева получи Националната премия за литературна рецензия „ Нешо Бончев “. Проф. Добрева, която е член на УС на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания, е началник на катедра „ Култура, историческо завещание и туризъм “ в УниБИТ.

Интересен факт е, че със същата премия през 2018 година е бил почетен и бащата на Ваня Добрева – изтъкнатият книжовен критик, публицист, журналист и държавник проф. Чавдар Добрев.

„ Твърде настоящо през днешния ден звучи визията на Нешо Бончев за това, че младежите би трябвало да са многостранно развити, без оглед на тяхното обществено състояние “, уточни в словото си при връчването на премията проф. Добрева.

По думите й би трябвало да се замислим за предлагането на Нешо Бончев просветителната ни система да включва разнообразни типове учебни заведения – аграрни, художествени, музикални и т. н. И значимото за сегашния миг на националното ни развиване – учебни заведения, съобразени с икономическата характерност на обособените райони.

„ Нешо Бончев дава и жалоните на националното развиване във връзка с публичната грижа за подготовката и квалификацията на учителите, която е от изключителната значимост за одобряването на публичния авторитет и престиж на учителската специалност “, посочи проф. Ваня Добрева.

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР