Проф. Тодор Тагарев обяви, че БСП са били против това

...
Проф. Тодор Тагарев обяви, че БСП са били против това
Коментари Харесай

Тагарев: БСП бяха против назначаването ми за министър на отбраната

Проф. Тодор Тагарев разгласи, че Българска социалистическа партия са били срещу това той да стане министър на защитата. В началото на март Тагарев бе разгласен персонално от премиера Кирил Петков като правоприемник на Стефан Янев на министерския пост, само че след по-малко от денонощие кандидатурата бе заменена с тази на сегашния министър на защитата Драгомир Заков.

Сега Тагарев разяснява аргументите, довели до промяната му в последния миг. " Според обществената информация, с която разполагам, Българска социалистическа партия са били срещу да стана министър на защитата ", сподели той пред Нова тв.

Още при промяната на Тагарев със Заков неофициалната информация беше, че от Българска социалистическа партия са сложили ултиматум, че в случай че Тагарев заеме поста, социалистите ще изоставен ръководството.

" Аз мисля, че има задоволително обществена информация (защо не стана министър-бел.ред). Има публично заявление на министър-председателя, има и изразена наслада от постигнатия триумф от управителни среди на Българска социалистическа партия. Непредубеденият фен мисля, че може да може да си направи изводите ", сподели Тагарев.

Той уточни, че на 28 февруари Кирил Петков е оповестил името му " като единствена номинация, а не като алтернатива ", само че по-късно " избрани среди в България се активизираха, с цел да блокират моята номинация ".

По думите му България е единствената страна, в която към момента се води спор би трябвало ли да окажем военна помощ на Украйна.

" Този спор стартира от висши места у нас и с него поддръжниците на съветската експанзия изнесоха своята защита на доста предни позиции ", сподели проф. Тагарев и добави, че тезите, които сега се дискутират у нас са несъстоятелни.

По думите му би трябвало да се дискутира по какъв начин тъкмо да помогнем на Украйна, а не дали да го вършим.

" Не виждам основна разлика сред тезата на Стефан Янев и тази на президента Румен Радев, че България не би трябвало да се намесва в спора сред Русия и Украйна. Те използваха даже една и съща фраза. Не бих желал да злоупотребявам с това до каква степен думите им се дължат на директно въздействие ", сподели той в отговор на въпрос дали подозира зависимости от Кремъл от техните позиции.

Тагарев назова спора сред Русия и Украйна " черно-бял " и го съпостави с този през 90-те години, когато Ирак атакува Кувейт.

" Сега също имаме страна агресор, в лицето на Русия, и страна жертва. В тази черно-бяла обстановка ние къде се намираме? Ние сме НАТО, само че споделяме, че няма да помогнем на жертвата. Това значи, че оказваме помощ на агресора ", сподели още той.

Според Тагарев, поради храбрите и героичен дейности на украинските войска и народ, няма директна заплаха за сигурността на България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР