Проф. Тодор Кантарджиев предупреди, че след наводненията в община Карлово

...
Проф. Тодор Кантарджиев предупреди, че след наводненията в община Карлово
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев предупреди за опасност след наводненията

Проф. Тодор Кантарджиев предизвести, че след наводненията в община Карлово има заплаха от инфекции и би трябвало да се вземат ограничения за стерилизация по. 

" В стихийни води има огромна заплаха от някои инфекции, да се преценя - в случай че тези води са смесени с фекални, от ферми или от канализацията на обитаемоте места, би трябвало да се вземат ограничения за стерилизация. Трябва доста да се внимава за пораждане на хепатит А, като по места трябват ограничения за имунизация ", добави още той. 

По думите на Кантарджиев всички, които са в контакт с придошлите води, би трябвало да са деликатни при пострадване на целостта на кожата. Задължително е нужна стерилизация при пострадване, тъй като може да стане зараза, добави той. 

Цялостно би трябвало да се огледа казусът, тъй като след такива наводнения случаите на неконтролируемо замърсяване на питейните води са доста рискови. Колегите от РЗИ ще си изпълнят по най положителния метод отговорностите, с цел да нямаме в допълнение заболели, уточни проф. Тодор Кантарджиев. 

Той сподели, че се изисква стерилизация на улици, къщи, изключително пространства , в които се съхраняват храни. Много деликатно би трябвало да се реши всяко едно място и хората да се консултират  с органите на РЗИ, добави специалистът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР