Проф. Тодор Кантарджиев обяви в ефира на Здравей, България по

...
Проф. Тодор Кантарджиев обяви в ефира на Здравей, България по
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев разтърси България: Грипът не е минал, болните у нас са 120 000 и...

Проф. Тодор Кантарджиев разгласи в ефира на „ Здравей, България ” по Нова Тв, че грипът у нас не е минал, а болните сега са 120 000.

Ето какво сподели проф. Кантарджиев:

„ Грипът не е минал. 120 000 души са заболели от грип в този момент у нас, при 10-15 % от тях е наранена нервата система. Стотици са с тежка дихателна непълнота и грипна пневмония. Може би до 3-4 седмици грипът ще отшуми. Пикът му мина, само че грипът – не.

Може ли да повтори грипа? Обикновено, когато в цялата страна 90 % боледуват, грип Б не може да докара до друга вирусна зараза, само че грип А може да се повтори. Трябва да се знае, че след всяка грипна зараза от седмица или 10 дни, би трябвало след това един месец да се внимава доста.

За гибелта на момиченцето във Враца? Сигурен съм, че сътрудниците в болничното заведение са създали всичко допустимо. Лично познавам директорката, която е микробиолог и доста  умна жена. Това че отхвърля коментар, значи е обезпокоена. Случаят е бил доста тежък и бързо се е развил. Честите затруднения след грип са бактериални и на белия дроб, пневномията се овладява до дни и след седмица индивидът е здрав. Но в случай че след вирусна зараза, нападна втора, грипът протича тежко. Слава богу, такива тежки затруднения при деца няма сега. Ако едно дете, обаче се дави и мъчно отделя храчки, отново би трябвало да се търси доктор. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР