Проф. Пенка Петрова и доц. Атанас Мангъров в остър спор

...
Проф. Пенка Петрова и доц. Атанас Мангъров в остър спор
Коментари Харесай

Доц. Мангъров и проф. Петрова в спор за задължителната ваксинация: Трябва ли да има такава мярка и у нас?

Проф. Пенка Петрова и доцент Атанас Мангъров в изострен спор за опцията за наложителна имунизация срещу ковид у нас.

Според проф. Петрова, която е шеф на Института по микробиология към Българска академия на науките, някои групи като медицинските служащи би трябвало да подходят по-отговорно към имунизацията, тъй като съгласно нея не може да си позволим да загубим повече от тях.

Тя посочи, че с цел да няма дискриминирани, в някои страни се планува за отказалите се медици от имунизация да си вземат неплатен отпуск.

Доц. Мангъров зае противоположната позиция, като разгласи имунизирането при риск от загуба на работата за нещо неприемливо.

„ Аз не съм антиваксър, само че Коронавирус имунизациите са скоро създадени и доста значим миг е, че би трябвало да се подпише осведомено единодушие при имунизация. Т.е. компанията производител се освобождава от отговорност. Това е притеснителното, а наложителното имунизиране граничи с фашизъм “, сподели доцент Атанас Мангъров - шеф на Коронавирус клиниката към Инфекциозна болница.

Според проф. Петрова обаче единствено имунизациите ще ни предпазят от пандемията:

„ Те не са небрежно приготвени. По РНК технологията се работи над 20 години. Фирмите, които ги създадоха, бяха доста напред. Освен това идващите талази на „ Делта “ разновидността ще поразят най-вече неимунизираното население. В Израел и Англия не е приключена изцяло имунизацията и по тази причина има доста случаи и рестрикции сега. “

Мангъров пък бе безапелационен, че в случай че имунизацията стане наложителна, ще е първият излязъл да стачкува.

Такова неодобрение има и в ред страни в Европейски Съюз. Протести има в Италия, Франция и Гърция поради рестриктивните мерки и наложителните ваксини. Повече от 150 000 души стачкуваха във Франция. В Италия недоволството е провокирано, поради решението на държавно управление от 6-ти август да се вкара достъп до публични места само на хора, които имат " зелен документ ". В Гърция желаят оставката на премиера Мицотакис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР