Проф. Николай Витанов пусна поредния си бюлетин за състоянието в

...
Проф. Николай Витанов пусна поредния си бюлетин за състоянието в
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Очакват ни три много трудни седмици, когато Омикрон достигне доминация

Проф. Николай Витанов пусна следващия си бюлетин за положението в страната с навлизането на новата вълна от COVID-19. Според него влизаме в сложен интервал, а най-критични ще са идващите три седмици.

Ето и цялата прогноза на математика:

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 22 януари 2022

Днес по-накратко, че е събота и не желая да ви затормозявам.
На осведомителния портал може да видите картата за обстановката с стадиите по райони с прогноза за след 5 дни.
Очакванията са идната седмица тази карта много да се промени. Към края на идната седмица аленото се чака да е преобладаващо по картата, а зеленото да изчезне.

Но вие си знаете, според моите прогнози, откакто Омикрона доближи доминация, ни чакат 3 сложни седмици. Подгответе се душевен, че по някое време тази карта ще стане напълно алена. Въпросът е да не допуснем да стане виолетова. От нас зависи.
През идната седмица ще стане ясно кой е прав: дали аз, който споделя, че чудовищни стойности на записаните нови случаи няма да бъдат достигнати или тези, които споделят, че ще бъдат достигнати. Моят мотив го знаете и той е учреден не на елементарни фитове на кривите, а на разбор на процесите зад числата: пожарът гори неравномерно и интензивно и това понижава вероятността за суперпожар (суперинтензивно горене на всичко едновременно).Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.38. Виждате, че държи над 1.3, на не е доста над 1.3. Това следва да ви наведе на мисълта, че суперпожар не е доста евентуален - цифрата не гони 2 и нагоре.Но в случай че Витанов е прав, че няма да има суперпожар, той ще излезе прав и за това, че няма да има цялостен локдаун в страната. Някои ме упрекват в променчивост, тъй като сега работя за държавното управление. Помислете си малко: аз съм там поради вас. Ако беше останал остарелия проект, в този момент всичко трябваше да е затворено и пред Народното събрание щеше да има 100 000 -ни манифестации, че страната е затворена, а лечебните заведения са полупразни. Второ - при предната вълна не работех за държавното управление. Помните ли, по какъв начин тогава всички викаха - локдаун, локдун незабавно и единствено един - единствен от аналитиците сподели: локдаун няма да има. Помните ли кой беше той? А имаше ли локдаун? Сега този същия е пореден. Казва ви: можем да избегнем локдауна с малко ваша помощ. Другите отново викат: локдаун, локдаун незабавно. Аз ви споделям: от вас зависи дали ще изтървем опцията да ни се размине локдауна. Може да ни се размине, само че би трябвало да се пазим, да не се разболяваме и да не стигаме до лечебните заведения.
Това е. Желая здраве и триумфи. Пазете се, бъдете здрави и дано вирусът да ви заобикаля. Така ще избегнем и суперпожара и тоталния локдаун.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР