Проф. Николай Габровски вече търси общ език с парламентарните групи.

...
Проф. Николай Габровски вече търси общ език с парламентарните групи.
Коментари Харесай

БСП се среща утре с проф. Николай Габровски „за да го уважи“

Проф. Николай Габровски към този момент търси общ език с парламентарните групи. По думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова левицата към този момент има покана за диалози за постоянно държавно управление. Ще откликнат ли социалистите и получили ли са покана и другите партии - обобщаваме в този момент.

Първата покана за диалози за кабинет към този момент е реалност. С телефонно позвъняване проф. Габровски е извикал парламентарната група на Българска социалистическа партия на среща в Народното събрание в четвъртък.

 
От почитание към него ще отидем, с цел да му кажем три фрази - няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, благодарим, сбогом.
Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия

От образование на диалози с Габровски ще отидат и от „ Демократична България “. Отново, с цел да го осведомят да не чака поддръжка от тях.

 
Нищо не може да ни промени мнението за неподкрепа на първия мандат.
Атанас Атанасов, " Демократична България "

Това настояват и от " Възраждане ". Те няма да седнат на масата за диалози с ГЕРБ-СДС, в случай че бъдат поканени, нито ще поддържат държавно управление с техен мандат.

 
Без значение дали се споделя претендентът за министър-председател Николай Габровски или Бойко Борисов, значими са политиките. Ние имаме съществени разминавания. Продължава да не ме интересува нито личността на този човек, апропо му чух името за първи път в понеделник. Няма никакво значение, който и да е - той ще съблюдава политиките на ГЕРБ.
Костадин Костадинов, " Възраждане "

А покана към " Продължаваме промяната " към момента няма.

 
Моят съвет към проф. Габровски е да се концентрира върху партиите, които биха обезпечили поддръжка за един възможен кабинет, който той да оглави. След това ще седнем да обсъждаме 16-те политики, които ние ще подкрепим като съпротива.
Асен Василев, " Продължаваме промяната "

За Euronews Bulgaria Християна Димтирова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР