Проф. Николай Драчев е подал оставка като ректор на Националната

...
Проф. Николай Драчев е подал оставка като ректор на Националната
Коментари Харесай

Ректорът на Художествената академия подаде оставка

Проф. Николай Драчев е подал оставка като ректор на Националната художествена академия по време на днешното съвещание на Академическия съвет, оповестиха от пресцентъра на висшето учебно заведение за БНР. Една от аргументите е, че преподавателите не са получавали заплати за ноември и декември.
" Тази оставка въпреки всичко би трябвало да бъде призната от Общото заседание, планувани са избори за 15 януари, само че сега разсъждаваме върху разнообразни благоприятни условия за излизане от тази спешна обстановка. Имаше доста тежко тричасово разискване, което в последна сметка не обясни доста нещата. Остават доста повдигнати въпроси. Няма изясненост в отговорите и по тази причина мисля, че разумно се стигна до тази обстановка ", разяснява Проф. Петер Цанев, член на съвета.
В Академията към този момент е образуван спешен щаб за решение на проблемите в нея, както и комисия от представители на Академичния съвет, която ще организира среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.
Той от своя страна заяви, че до проблемите със заплатите се е стигнало, тъй като финансови средства за тях са били употребявани за заплащане на поправки.
Вълчев към този момент е назначил инспекция в Академията.
Предстои избор на нов ректор на 15 януари. Дотогава Академията ще бъде ръководена от заместник-ректора доцент Бойка Доневска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР