Проф. Михаил Станчев е роден в семейството на бесарабски българи,

...
Проф. Михаил Станчев е роден в семейството на бесарабски българи,
Коментари Харесай

Проф. Михаил Станчев: Вместо Путин да демилитаризира Украйна, стана точно обратното

Проф. Михаил Станчев е роден в фамилията на бесарабски българи, депортирани от режима на Сталин в малко село в Казахска Съюз на съветските социалистически републики. Той е завеждащ катедра по Нова и най-нова история в историческия факултет на Харковския народен университет „ Василий Каразин “, избяга от войната в Украйна и потърси леговище в България.
Наскоро той посети за малко Харков и показа своите усещания за настъпилите промени там в предаването „ Видимо и невидимо: За Украйна “.
Проф. Станчев споделя за първите дни от нахлуването на русия в Украйна, за сирените, падащите бомби, неналичието на самун и медикаменти, разрушените здания. Връщайки се там в този момент той вижда, че някои от разрушените здания, изключително в централната част на Харков са изпълни възобновени, а други са в развой на ремонт. „ Ако не знаех, щях да помисля, че няма война. “ Но всичко е поскъпнало 2 до 3 пъти, доста от магазините са закрити, изключително дребните търговци, от които е пазарувал преди войната
Много от неговите някогашни или сегашни студенти в този момент са на фронта. С някои от тях той е съумял да беседва.
„ Когато путин сподели, че Украйна е основана от ленин, аз не знам, или би трябвало да разбираш че лъжеш на 250%, или да не разбираш какво приказваш. “, споделя професорът.
Според проф. Станчев украинският народ ще се съпротивлява до последно: „ По-въоръжена и готова войска в този момент няма в Европа. “

Какви промени са настъпили в Украйна, какво са споделили някогашни студенти на проф. Станчев за войната в Украйна и живота по време на война, отговори на тези и други въпроси ще намерите във видеото:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР