Проф. Крум Дамянов показва скулптори от една бурна година Професор

...
Проф. Крум Дамянов показва скулптори от една бурна година Професор
Коментари Харесай

Проф. Крум Дамянов показва скулптори от една бурна година

Проф. Крум Дамянов демонстрира скулптори от една бурна година
Професор Крум Дамянов, един от най-известните скулптори, откри през днешния ден своя галерия с работа от последната година в „ Квадрат 500 ”.

Необикновеността на изложбата се състои в това, че той направи доста и разнообразни работи и като необикновено самоуверен човек пое риска да ги експонира навън, посочи шефът на Националната изложба Яра Бубнова.

„ Аз считам проф. Крум Дамянов в действителност за един от малцината живеещи през днешния ден велики скулптори, основатели на конни скулптури. Това към този момент съвсем никой не го умее, само че той това го може ”, съобщи Яра Бубнова.

"Както се споделя на диалект: още са топли. Току що са излезли и вие сте първите, които питате за тях, първите, които ги виждат. Това е в едно време, когато в случай че кажа, че бях свободен - неистина, защото имаше пет, шест чудесни млади сътрудници, които доста интензивно работеха и в действителност беше една бурна година, вследствие на която са тези работи, които показвам", съобщи минути преди формалното разкриване на изложбата проф. Крум Дамянов.
 В Квадрат 500 беше открита изложбата на скулптора Крум Дамянов, част от Програма Българските художници през днешния ден В Квадрат 500 беше открита изложбата на скулптора Крум Дамянов, част от Програма Българските художници през днешния ден / БГНЕС
Запитам за трите статуи, които го показват проф. Дамянов сподели: „ Човек в никакъв случай не е склонен, не е еднопосочен. И има едно решение сега, подсъзнанието ни се бори с второ, трето. Аз по тази причина го нарекох „ Триединство ” в кавички, защото в действителност е несъгласие, което всеки един човек има ”.

На въпрос с какво са свързани неговите несъгласия в живота и съмнения, проф. Дамянов съобщи: „ С това, че съм жив. Съвсем обикновено е. Човек постоянно вижда едно – мисли друго. Аз не съм еднопосочно благополучен човек и с един отговор ”.

В заключението скулпторът показа, че на 81-годишна възраст и в края на календарната година, той изпраща своята „ яка възраст ”. „ А от тук какво чакам: да бъда здрав, в случай че може още малко да поработя, фамилията ми да е живо и крепко. Това е ”, заключи проф. Дамянов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР