Проф. Красимир Петков е новият ректор на Национална спортна академия

...
Проф. Красимир Петков е новият ректор на Национална спортна академия
Коментари Харесай

Национална спортна академия с нов ректор

Проф. Красимир Петков е новият ректор на Национална спортна академия " Васил Левски ".

Той наследява на поста проф. Николай Изов, а на днешните избори нямаше различен претендент.

Мандатът на проф. Петков е до 2027 година. За избора на проф. Красимир Петков гласоподаваха общо 179 делегати, от тях 175 „ за “.

Общото заседание одобри с оптималната оценка отчетния отчет, с който проф. Изов показа осъществяването на своята мандатна стратегия (2019-2023).

В разбора на основните действия през осъществения мандат проф. Изов открои като достижения цялостния развой по реновиране и модернизиране на учебно-спортната и научноизследователска база на Академията, сполучливото реализиране на образователната работа, научноизследователската и публикационна активност, акредитацията, кандидатстудентската акция, спортно-състезателната интензивност и други водещи аспекти, чиито законосъобразен резултат е високото равнище на публично самопризнание и интернационален престиж на НСА, като просветителна институция и мечтан сътрудник в голям брой начинания и планове.

В заключителните си думи той се обърна към академичната общественост с признателност за доверието и съпричастността към постигнатите триумфи, а залата реагира с овации.

В алегоричен акт проф. Николай Изов съобщи на новоизбрания ректор регалиите на Академията – огърлица и скиптър. От своя страна проф. Красимир Петков му връчи плакет с колаж от знаменателни за неговия мандат моменти.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР