Проф. Костадин Ангелов, бившият здравен министър и настоящ депутат от

...
Проф. Костадин Ангелов, бившият здравен министър и настоящ депутат от
Коментари Харесай

Пирогов твърди: Да, Мустафа Емин заплаши наши лекари и се държа агресивно

Проф. Костадин Ангелов, някогашният здравен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ, както и началник на отрасловата комисия, разполага с цялата документи по проблема " Мустафа Емин " и УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ". Според сътрудници на Ангелов, а и на самия Емин, не е изключено абсурдът със съветника на военния министър Тодор Тагарев да вземе главата му, обратно на настояванията и на ГЕРБ, и на ПП-ДБ. 

Според документите, предоставени на ръководителя на здравната комисия в Народното събрание, Емин е показал вербална експанзия. И също така е " отправял закани, като загатва за интервенция от министъра на опазването на здравето ". Поискал е и да се снабди с имената на целия медицински личен състав. Присъствал е и на прегледа на детето му за да бъдат показани точно на проф. Христо Хинков. 

" По същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен потрес Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, “агресивен мъж е упорствал детето му да бъде признато неотложно ”. Всички пояснения на дежурния медицински екип са идентични и потвърждават историята с обстоятелства. Описът от камерите в “Пирогов ” също съответствува с написаното от медиците.

В едно от обясненията се споделя:

“Моля, вземете ограничения, тъй че да можем да работим, без да бъдем заплашвани с министри и хора, употребяващи служебната си власт. ” Тъжно е, нали?!

Цялата тази информация ще изпратя на депутатите от Комисията по опазване на здравето и Комисията по защита. Призовавам министъра на защитата Тодор Тагарев неотложно да уволни Мустафа Емин! ", написа през днешния ден проф. Ангелов откакто се е срещнал с проблема от всички страни. 

И чака реакция и от здравния министър за да се защитят медиците в " Пирогов ". "
В противоположен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има напън “отгоре ”. Българските медици не заслужават това! Поклон, сътрудници! ", разяснява някогашният здравен началник. 

Военният министър Тодор Тагарев обаче към този момент даде да се разбере, че застава компактно зад съветника си и като се изключи че изиска Хинков да разкрие кой е изобличил медийно и публично, че точно Мустафа Емин е ходил в незабавната болница с детето си, и да види записите от камерите в лечебното заведение. 

Проф. Хинков към този момент сподели, че " няма отношение към това, че някой жител е употребил моето име в яда си или в някаква обстановка в " Пирогов ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР