Проф. Димитър ДимитровРуският диктатор Путин произволно тълкува историята. Той заяви

...
Проф. Димитър ДимитровРуският диктатор Путин произволно тълкува историята. Той заяви
Коментари Харесай

Бандеровците се раждат от милионите жертви на руския царизъм, сталинския болшевизъм и путинския империализъм

Проф. Димитър Димитров

Руският деспот Путин случайно пояснява историята. Той съобщи да вземем за пример, че Украинска страна не е съществувала и няма право да съществува! Видите ли Ленин я основал изкуствено?! Путин съобщи също, че настояща Украйна се ръководи от " бандеровци " и " нацисти "! Неотдавна фамозният някогашен Комитет за Държавна сигурност (на СССР) офицер пък, авторитетно разгласи в Скопие, че от Македония пристигнала писмеността на Русия?! Но това е друга тематика. Сега да се върнем към " бандеровците ".

Кога и за какво са се появили? Тук ще се абстрахирам от историята на Украйна и украйнците. От вековните битки на волните запорожки казаци против полската шляхта и съветските помешчици, които се стремят да ги подчинят и закрепостяват. Именно в тази битка, достигнала апогея си при Богдан Хмелницки към средата на ХVІІ век, стартира образуването на украйнската нация и държавност, другарю Путин. Що се отнася до " бандеровците ", те се появяват в началота на Втората международна война. Тогава, през февруари 1940 година е основано «Революционно управление на ОУН» (Организация на украинските националисти) отпред със Степан Бандера. На 30 юни 1941 година в Лвов ОУН афишира възобновяване на Украинската страна, употребявайки настъплението на нацистите в Съюз на съветските социалистически републики. Оттук идва и свързването на " бандеровците " с нацизма. Но Хитлер освен че не ги употребява като съдружници, само че разтурва организацията им и заповядва арестуването на Степан Бандера. Той остава затворен в концлагера " Заксенхаузен " чак до декември 1944 година Затова " бандеровците " не могат да бъдат и «нацисти», нали другарю Путин!

През 1945 година украйнските емигранти възвръщат ОУН, а от 1947 година Степан Бандера още веднъж я оглавява. До началото на 50-те години ОУН провежда бойни групи за битка на украйнците против болшевишката тирания. Това са точно " бандеровците " господа-другари русофили - борци за самостоятелна Украйна. През 1959 година Бандера е токсичен от сътрудници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Де да беше единствено той?! Степан Бандера става един от националните герои на Украйна. На 20 декември 2010 година украйнският президент Виктор Юшченко афишира Бандера за

" Герой на Украйна "!

Негови монументи има в няколко украински града. Кой има право да натрапва на украйнците друга «истина»? Великоруският деспот Путин ли? Ако някой се бие против Съюз на съветските социалистически републики в състава на хитлеровите войски, това е корпусът от истински руснаци на военачалник Андрей Власов. Срещу родината си ли се бият обаче тези руснаци? Не, бият се против човеконенавистния режим на Йосиф Сталин, за свободата на съветския народ! Самият Власов излага аргументите за какво от прочут руски военачалник при започване на войната «застава на пътя на битката с болшевизма» в намерено писмо: «Аз видях по какъв начин тежко живеят съветските служащи, по какъв начин селяните са гонени принудително в колхозите, по какъв начин милиони съветски хора изчезват, задържани без съд и разследване. Аз видях по какъв начин се разсипва всичко съветско. Видях, че на управителни постове в страната, както и на командни постове в алената войска, се издигат подлизурки, хора, които не пазят ползите на народа... Терорът се популяризира освен върху армията, само че и върху целия народ... За да спасим отечеството, влязохме в почтен съюз с Германия»! Става дума за десетки хиляди руснаци, приятели русофили! Затова, когато чета публикациите на доцент Йордан Величков в уважавания от мен вестник «Труд» по отношение на " бандеровците ", не мога да не отвръщам и да потърся и другата страна на медала.

Та от кое място идва украинският шовинизъм,

ориентиран против Руско-съветската азиатска империя? По-горе показах вековната битка на украйнците против съветския имперски абсолютизъм. Да я оставим обаче в предишното и да забележим какво се случва в Украйна през същите тези 30 години на ХХ век, за които написа Власов. Времето на Сталиновата тирания. В началото на 30-те години, по време на така наречен «социалистическа колективизация» от целеустремен апетит и жестоки репресии умират съгласно някои сведения 7 милиона, съгласно други доста повече от 10 милиона украинци! Четете приятели русофили, четете. Ако не ви се чете отворете най-малко Гугъл и напишете единствено „ Гладомор “. И ще видите защо става дума. Ще видите и фотоси на мъртви от апетит хора по улиците на украинските градове, които живите прескачат! Ще прочетете по какъв начин обезумяла от апетит съветска селянка осолява трупчето на едното си дете и споделя, че Саша към този момент са го изяли, а Васка го осоляват за след това!!! Големият руски публицист Василий Гросман написа, че край ж. п. линиите тогава имало купища кости на умрели от апетит хора. Те горките молели пътуващите да им хвърлят храна. Но Сталин бил забранил да се отварят прозорците на вагоните! Пак Гросман написа, че тогава са починали от „ Гладомора “, от репресиите и в лагерите на ГУЛАГ над 17 милиона селяни. От тях над 80% били украинци! През втората половина на 30-те години на ХХ век пък, по време на така наречен „ сталински чистки “, е погубен съвсем изцяло елитът на украинската нация – учители, учени, писатели, инженери, военни, комунистически дейци… Става дума още веднъж за десетки хиляди украинци, приятели русофили! Ето

от там идват „ бандеровците “

Те са братята и синовете на тези милиони жертви. Сегашните „ бандеровци “ пък са внуците и правнуците им.
В сегашната брутална експанзия на азиатския диктатор Путин в Украйна още веднъж умират доста украинци. Отново украинските градове са разрушавани необмислено. Интересно, за какво след нахалните заявления на Путин, че надали не той „ освобождавал “ украинците от „ бандеровци “ и „ нацисти “ те не посрещат съветските войски с самун и сол?! Напротив, дамите и децата на Украйна бягат към Полша, Румъния, Словакия, Молдова… Мъжете на Украйна пък се бият самоотвержено против съветските агресори! И няма да престанат да се бият. Е, всичките ли са „ бандеровци “, другарю Путин? А какви ще станат прогонените в Полша и Румъния милиони украински деца, когато се върнат в разрушените си домове, другарю Путин? Ще станат точно „ бандеровци “, а омразата им към вашата Руска азиатска империя към този момент ще бъде същинска!

Зомбираните от путиновата измама и водката руснаци пък, честват годишнината от анексирането на Крим и приветстват „ триумфите “ на „ героичната си войска “, която унищожава Украйна!!! Та нали самият Путин не доста от дълго време призна, че 50% от съветските мъже умират до 50-годишна възраст от пиене! Но още по Горбачово време, през 1987 година, руският икономист Николай Шмельов писа в списание „ Новый мир “, че над 80% от руската промишленост е на софтуерното равнище от преди Втората международна война. Над 30% от популацията на Съюза пък, деградирало морално и физически от пиене и бездействие! Днес, сутринта пък чух от устата на българин – професор в Харковския университет: „ 75% от руснаците поддържат Путин, другите 25% просто пият по-малко!!! “ Четете приятели русофили, четете. И в този момент тази деградирала азиатска империя още веднъж се пробва да открива „ нов международен ред “?! И още веднъж с брутална експанзия! Опази Господи!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР