Проф.д-р Ялчън Полат, който на 6 октомври извърши трансплантацията на

...
Проф.д-р Ялчън Полат, който на 6 октомври извърши трансплантацията на
Коментари Харесай

Лекарят на Наим: Все още има опасност за живота му

Проф.д-р Ялчън Полат, който на 6 октомври извърши трансплантацията на черен дроб на трикратния олимпийски първенец Наим Сюлейманоглу съобщи, че " съществува заплаха за живота на щангиста ". Преди няколко часа стана ясно, че Сюлейманоглу е бил опериран по неотложност поради мозъчен кръвоизлив.

" Няма някакво утежняване на работата на органите му, само че толкоз дълъг престой в болница и тежка интервенция като трансплантация си споделят думата. Видяхме, че има оток в лявата част на мозъка и взехме решение да създадем интервенция, с цел да понижим налягането в него, тъй като застрашаваше живота му. Той и в този момент е в заплаха ", сподели проф. Ялчън Полат след интервенцията.

" Ние не знаем по какъв начин ще реагира, в случай че би трябвало ще оперираме още веднъж. Призовавам всички турци да се молят за първенеца ", добави неврохирургът Гьокан Акдемир, който извърши мозъчната интервенция.

Интервенцията траяла към 1,5 часа, а президентът на Турция Реджеп Ердоган незабавно потърсил брата на Наим - Мухарем, с цел да се осведоми за положението му.

По-късно президентът изпратил и собствен човек персонално да ревизира какво се случва с трикратния олимпийски първенец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР