Проф. д-р Даниел Вълчев е новият декан на Юридическия факултет

...
Проф. д-р Даниел Вълчев е новият декан на Юридическия факултет
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев е новият декан на Юридическия факултет в Софийския унивеситет

Проф. доктор Даниел Вълчев е новият декан на Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

От СУ прецизират, че проф. доктор Даниел Вълчев е определен от Общото заседание на Юридическия факултет, в конкуренция с доцент Анета Антонова, която е била два мандата заместник-декан по образователната активност, и с проф. Цветан Сивков.

Проф. Вълчев е роден на 10 август 1962 година Завършил е междинното си обучение в Четвърта езикова гимназия във Варна. Дипломирал се е в Юридическия факултет на Софийския университет през 1989 година и от идната година е постоянен докторант в катедрата " Теория и история на страната и правото ".

През 1995 година Даниел Вълчев пази дисертация на тематика " Държавната власт в учението за националния суверенитет на Жан-Жак Русо ". През 2004 година е определен за доцент с хабилитационния труд " От апология на правната норма към доктрина на правния ред ", а през 2013 година е определен за професор с хабилитационния труд " Валидност и легитимност в правото ".

Проф. Вълчев е почетен лекар на Soka University в Токио, Япония, както и е почетен професор на Шанхайския университет в Китай. Той беше министър на образованието и науката в интервала 2005-2009 година

Проф. Даниел Вълчев е втори мандат началник на катедрата по " Теория и история на страната и правото ". Член е на Академичния съвет на Софийския университет. Води лекционни курсове по Обща доктрина на правото, по Обща доктрина на страната, по Политически и правни учения, и по Защита на правата на индивида.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР