Проф. Чирков даде много ценни съвети за здравето и тази

...
Проф. Чирков даде много ценни съвети за здравето и тази
Коментари Харесай

Напитка прочистваща кръвта и подобряваща работата на сърцето през летните жеги, препоръчана от Проф. Чирков

Проф. Чирков даде доста скъпи препоръки за здравето и тази неповторима рецепта за крепко сърце!

Лятото и жегите са същински камшик за хората и изключително за тези, които страдат от високо кръвно или проблеми със сърцето.

И тази година проф. Чирков не пропусна да предизвести българите да внимават доста и да не излизат на слънце, с цел да пазят здравето, сърцето си и даже живота си.

За крепко сърце той предлага главно пиенето на най-малко три литра вода дневно, стоене на сянка и приема на доста таратор – всеки ден, най-малко по два пъти той е добре да бъде в менюто ни.

Има обаче и една рецепта за крепко сърце, която той предлага горещо, тъй като тази съставна част е един от най-мощните чистачи на кръвта и спомага за усъвършенстване работата на сърцето и сърдечния мускул. Става дума за билката календула или позната ни най-вече като.

Тази билка има потвърдени качества за усъвършенстване на вътрешните органи и особено за крепко сърце. Особено потребен е приемът ѝ през лятото, когато организмът е мощно отпаднал и страда от непостижимите климатични промени.

Рецептата за крепко сърце благодарение на календула е доста лесна. Просто би трябвало да вземем две огромни лъжици изсъхнал цвят от календула и да ги залеем с една чаша вряща вода (добре е тя да бъде минерална). После оставяме сместа да се запари.

Когато се охлади би трябвало да я прецедим през тензух, цедилка или марля, а самата течност да оставим да заври на муден огън за броени минути.

Важно е да знаем, че невенът е най-хубавият съдружник в борбата с хроничните заболявания и е същинско естествено знамение за лекуване.

Тази настойка за крепко сърце е добре да се приема най-малко по един път дневно в продължение на най-малко два месеца, или до момента в който траят жегите.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР