Проф. Божидар Димитров почина на 1 юли на 72-годишна възраст.

...
Проф. Божидар Димитров почина на 1 юли на 72-годишна възраст.
Коментари Харесай

Проф. Божидар Димитров – от историята до политиката

Проф. Божидар Димитров умря на 1 юли на 72-годишна възраст. Той е един от най-популярните български историци, близо 20 години беше шеф на Националния исторически музей (НИМ). Божидар Димитров беше министър без портфейл в първото държавно управление на ГЕРБ с сектор българите в чужбина. Напусна самичък, откакто беше оповестено, че е сътрудничи на някогашната Държавна сигурност.
Почина проф. Божидар Димитров Той беше на 72 години
Преди година се отдръпна и от поста шеф на НИМ, като излезе в пенсия. Основа придвижване " Кубрат " с концепцията то да се трансформира в партия.

Неговият непосредствен другар проф. Михаил Константинов съобщи в предаването „ Тази заран “ на bTV, че единомислещата реакция на благосклонност и светла горест у хората демонстрират какво е приключил професора. Константинов подсети, че Божидар Димитров първи е разкрил обобщение на най-старата българска история на Петър Богдан, чийто цялостен текст беше открит неотдавна.

Костадин Георгиев – Коцето Калки показа, че са се виждали постоянно с професорът през последните две години, към Боянския клуб, който са основали дружно. Клубът ще бъде кръстен на негово име, разгласи Калки.

Коцето Калки акцентира, че Божидар Димитров се е борил за възобновяване на редица войнишки монументи, както и на Боянската черква.
Поклонението пред проф. Божидар Димитров ще е на 4 юли в НИМ Димитров си отиде на 72-годишна възраст от сърдечна непълнота
Поклонението пред проф. Божидар Димитров ще се състои на следващия ден – 4 юли, от 10 до 16 ч. в Слънчевата зала на НИМ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР