Проф. Асена Сербезова е получавала телефонни обаждания със заплахи за

...
Проф. Асена Сербезова е получавала телефонни обаждания със заплахи за
Коментари Харесай

Асена Сербезова получавала телефонни заплахи, заканите били и към нейни близки

Проф. Асена Сербезова е получавала телефонни позвънявания със закани за това, че влизала в забавна борба и какви скъпи качества имат този или оня. Здравният министър призна за заканите пред Нова ТВ. " Ще си диря правата, въпреки че кого да уведомя? Тази прокуратура, която ми образува инспекция за две изявленията? Заплахите са по друго време, имах такива и месец, преди да стъпя като министър на здравеопазването”, разкри Сербезова. Тя обаче отхвърли да разкрие повече детайлности, само че добави, че заканите не са били за живота ѝ, а за своето здраве и за това на околните си.

Сербезова не сподели дали проф. Генчо Начев ще бъде уволнен като шеф на болница " Света Екатерина " и разяснява, само че увери сбито водещата, че медиите ще бъдат известени. По думите ѝ от 2008 година болничното заведение е проверявана единствено един път, за разлика от други лечебни заведения, които са проверявани по 3 пъти. " Ревизията " е посочила нарушаване в сключването на цивилен контракти за период от 3 година, което по думите й е затулен трудов контракт.

Освобождаването на доктор от началник не значи, че те не могат да правят своята активност и не би трябвало да е драма, разяснява Асена Сербезова във връзка митингите за уволнението на проф. Иван Поромански от шефския пост в “Пирогов”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР