Проевропейски настроената Клара Добрев, чийто баща е българин, загуби от

...
Проевропейски настроената Клара Добрев, чийто баща е българин, загуби от
Коментари Харесай

Консерваторът Марки-Зай победи Клара Добрев и ще се изправи срещу Орбан на изборите

Проевропейски настроената Клара Добрев, чийто татко е българин, загуби от самостоятелния реакционер Петер Марки-Зай първичните избори на унгарската съпротива.

Така считаният за новобранец католик, кмет на дребен град в Унгария и татко на седем деца, реакционер ще е претендентът на обединението от шест партии, който ще се изправи против десния популист Виктор Орбан на изборите идната пролет, съобщи Франс прес.

Победата ми е " гражданска война на елементарните хора ", съобщи Марки-Зай, призовавайки поддръжниците на всички опозиционни партии да го поддържат на изборите, планувани за април.

" Виктор Орбан не би трябвало да се опасява от мен, а от всички вас ", сподели той пред поддръжниците си.

С успеха си Марки-Зай получава поддръжката на шестте водещи опозиционни партии, които покриват политическия набор от леви, през умерени, до десни. Партиите дадоха обещание да оставят встрани идеологическите си разлики и да поддържат един единствен водач, който да се изправи против претендента на ръководещата партия " ФИДЕС ".

Според тях сходно съдействие е единственият метод да се преодолее небалансираната медийна среда и създадена от ръководещите изборна система, която съгласно опозицията я слага в неизгодно състояние.

Марки-Зай се яви на първичните избори като самостоятелен претендент без политическа или финансова поддръжка от шестте огромни партии. Баща на седем деца, той се самоопределя като закостенял християнин, само че декларира, че ще може да активизира гласоподаватели от целия политически набор, в това число недоволни поддръжници на " ФИДЕС ".

Той съобщи в изявление за АП, че ще работи с членове на всички партии от опозиционната коалиция против " корумпираната тирания на Орбан ".

" Много удовлетворени сме и се надяваме мощни, че следващата година ще покажем, че можем да изградим коалиция, която да промени историята на Унгария ", сподели спечелилият.

Общо 662 016 поддръжници на опозицията гласоподаваха на първите първоначални избори в централноевропейската страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР