Проевропейската опозиционна коалиция в Полша обяви неочаквано днес, че нейният

...
Проевропейската опозиционна коалиция в Полша обяви неочаквано днес, че нейният
Коментари Харесай

Полската опозиция издигна жена за премиер

Проевропейската опозиционна коалиция в Полша разгласи ненадейно през днешния ден, че нейният претендент за министър председател на парламентарните избори другия месец ще е актуалният заместник-председател на Сейма Малгожата Кидава-Блонска, съобщи АП.

Кандидатурата бе показана от Гжегож Схетина, водач на "Гражданска платформа ", най-голямата партия в проевропейската "Гражданска коалиция ". През нескончаем интервал се смяташе, че самият Схетина ще бъде претендентът за министър-председател на опозицията. Центристкият блок "Гражданска коалиция " обаче изостава по рейтинг от ръководещата консервативна партия "Право и правдивост ". Затова номинацията на Кидава-Блонска евентуално е самопризнание, че слабата известност на Схетина понижава възможностите на опозицията, отбелязва АП.

Въпреки поредицата кавги, в които беше забъркана, ръководещата партия "Право и правдивост " продължава да има най-голям рейтинг с помощта на великодушните обществени заплащания и консервативната си политика, добре възприемана в селските региони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР