Проектозаконът, който беше иницииран от лидера на Социалдемократическата партия и

...
Проектозаконът, който беше иницииран от лидера на Социалдемократическата партия и
Коментари Харесай

Румъния забрани използването на брашно от насекоми в традиционни продукти

Проектозаконът, който беше иницииран от водача на Социалдемократическата партия и сегашен министър председател на Румъния Марчел Чолаку и още двама депутати от същата партия, регламентира потреблението на брашно от инсекти в производството и продажбата на обичайни артикули, да вземем за пример козунак, на територията на Румъния, отбелязва уеб сайтът. Той беше признат от Камарата на депутатите през ноември.

" Забранява се на икономическите оператори потреблението на територията на Румъния на новоразрешени хранителни артикули в производството на питателните артикули, включени в Националния указател на обичайните артикули и Националния указател на обичайните предписания ", се показва в нормативния акт.

Освен това в закона се отбелязва, че в наименованието на даден артикул наложително би трябвало да бъде изписано, че съдържа новоразрешения артикул, без значение в какво процентно съответствие е, както и предизвестие за вероятни алергични реакции. Предвижда се също тези артикули да бъдат изложени в магазините на обособени щандове.

В случай на нарушаване на законовите разпореждания санкциите варират сред 10 000 леи и 100 000 леи (еврото се разменя за 4,96 леи).

Хотнюз припомня, че четири типа инсекти са утвърдени досега за консумация от Европейската комисия: домакински щурец, мигриращ скакалец, брашнен червей и ларва на торен бръмбар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР