Проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица предвижда парламентът да

...
Проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица предвижда парламентът да
Коментари Харесай

Програмата на Народното събрание до края на седмицата

Проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица планува Народното събрание да разиска понижаване на периодите за актуализация на бюджета. Идеята е на от " Българска социалистическа партия за България ".

Днес е първата сряда от месеца и, според правилника на Народното събрание, парламентарните групи имат право да оферират точки, които наложително се включват в дневния ред. На съображение на тази наредба, от левицата желаят депутатите да прегледат проекторешение по отношение на приемането на измененията в бюджетите на НЗОК и на държавното публично обезпечаване и в държавния бюджет за 2021 година

Българска социалистическа партия предлага срокът за оферти сред първо и второ четене на промените в закона за държавния бюджет да бъде понижен до 3 септември, в това число. В момента този период е до 7 септември, в това число. Проекторешението планува още бюджетната комисия да разиска актуализацията на бюджета на изключително съвещание в събота, 4 септември, и промените да бъдат гласувани дефинитивно от Народното събрание на изключително съвещание на 7 септември.

От ПГ на " Демократична България " оферират Народното събрание да прегледа на първо четене трите законопроекта - на " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ", за промени в Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, които плануват Бюрото за отбрана на очевидци да премине от основния прокурор към Министерството на правораздаването.

В седмичната проектопрограма е ратификацията на Рамковото съглашение за Проекта " Традуки " по отношение на поддръжка и ходатайство за планове в региона на превода в Югоизточна Европа и първото четене на промени в Закона за Националната работа за защита.

Предвижда се депутатите да продължат чуването на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по горите Александър Дунчев по отношение на ръководството на ловните стопанства у нас, както и на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров - за плана за удълбочаване на плавателните канали във Варненското езеро.

В седмичната проектопрограма е включено и още едно чуване на министър Георги Тодоров по отношение на модернизацията на железопътния сектор София-Перник-Радомир, както и чуване на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова и на министъра на финансите Асен Василев за законността на подписаните от " Автомагистрали " ЕАД контракти на стойност 3,1 милиарда лева за построяването на автомагистрала " Хемус ", пътя Видин-Ботевград и укрепването на 84 свлачища, изплатените по тях предплатени средства и законовите благоприятни условия за доизграждане на обектите.

В четвъртък, от 12.00 часа, е очакван блицконтрол на служебния министър-председател Стефан Янев и вицепремиерите, а в петък - постоянен парламентарен надзор.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР