Проектите за атомни електроцентрали ще се реализират по-бързо с оглед

...
Проектите за атомни електроцентрали ще се реализират по-бързо с оглед
Коментари Харесай

Telegraph: Лондон ускорява проектите за експлоатация на АЕЦ

Проектите за атомни електроцентрали ще се осъществят по-бързо предвид на енергийната рецесия, заяви английският вестник Telegraph.

" Атомните електроцентрали може да бъдат пуснати в употреба с ускорени темпове в границите на планирането, с цел да се опитаме да облекчим енергийната рецесия в страната ", се споделя в публикацията.

Във вторник министърът на жилищното строителство на Обединеното кралство Грег Кларк съобщи, че огромните инфраструктурни планове ще бъдат осъществени по-бързо в изискванията на висока инфлация.

" Особено във време на висока инфлация нещата би трябвало да се вършат по-бързо, тъй като в противоположен случай разноските за огромни инфраструктурни планове ще набъбнат ", съобщи Кларк, съгласно формалния уеб страница на английското държавно управление.

Според министъра ще бъдат въведени по-кратки периоди за разглеждане на планове с национално значение, което ще форсира вземането на решения и строителството. Освен това решенията за незначителни промени във към този момент утвърдени планове ще могат да се вземат доста по-бързо, защото в този момент това може да отнеме до 16 месеца.

След началото на войната в Украйна Западът ускори санкционния напън върху Русия. Прекъсването на веригите за доставки докара до повишение на цените на горивата и храните в Европа и Съединени американски щати. В Обединеното кралство възходящите разноски за живот са засегнали милиони семейства.

Английската централна банка увеличи главния си лихвен % с рекордните 50 базисни пункта от 1995 година насам - от 1,25% на 1,75% годишно. Сега процентът е на най-високото си равнище от декември 2008 година, когато беше 2%. Банката предвижда, че стопанската система на Обединеното кралство ще навлезе в криза през четвъртото тримесечие на тази година. На фона на рекордната инфлация в страната има вълна от стачки. На митинг излизат чиновници на железопътни компании, юристи, летищни чиновници, пощальони и служащи от други браншове. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР