Проектите включват увеличаване на капацитета и повишаване на производствената ефективност,

...
Проектите включват увеличаване на капацитета и повишаване на производствената ефективност,
Коментари Харесай

"Идеал стандарт – Видима" инвестира 22.5 млн. лв. в Севлиево

Проектите включват увеличение на потенциала и повишение на индустриалната успеваемост, сподели изпълнителният шеф на " Идеал стандарт – Видима " Ярослав Дончев

© Идеал стандарт - Видима Още по тематиката
Най-големите компании за машини и съоръжение: Двигателят на стопанската система

Секторът продължава да пораства, усилват се и облагите и чиновниците на заводите в класацията
8 авг 2017
" Идеал стандарт - Видима " ще усили производството си в България с 30%

Първата фаза от тригодишната капиталова стратегия ще завърши през есента
4 юли 2017
Ярослав Дончев: Успяваме да задаваме стандарти на взаимоотношения

Председателят на борда на шефовете на " Идеал Стандарт – Видима " пред " Капитал "
16 май 2017
Торстен Тюрлинг: Увеличаваме продажбите и печелим пазарен дял

Главният изпълнителен шеф на Ideal Standard International в изявление за " Капитал "
6 мар 2017
Машини в напредък

Успешна 2016 година и още повече продажби през тази година чакат производителите на машини и съоръжение
2 яну 2017 3%
са нарастнали продажбите на компанията през тази година вследствие на инвестициятаПроизводителят на санитарна керамика и арматура " Идеал стандарт – Видима " е вложил 22.5 млн. лева в завода си в Севлиево през последната година. Проектът е пъвият стадий от тригодишната капиталова стратегия на компанията, чиято цел е увеличение на потенциала и повишение на продуктивността. До 2019 година сдружението възнамерява да усили производството с 30%, като вложи още два пъти по толкоз, с което общата сума ще доближи близо 70 млн. лева Първите резултати от новата инвестиция към този момент са факт, като вследствие на нараствания потенциал компанията регистрира към 3% повече продажби по отношение на предходната година.

Капацитет и продуктивност

Инвестицията е направена в стратегически планове и развиване на нови артикули. " Проектите включват увеличение на продуктивността и потенциала на произвеждане на софтуерно комплицирани произведения, както и повишение на индустриалната успеваемост и възстановяване на изискванията на труд ", сподели изпълнителният шеф на " Идеал стандарт – Видима " Ярослав Дончев. Програмата визира и трите завода на сдружението – един за санитарна керамика и два за арматура, само че самите вложения се разграничават поради спецификата на работа. В арматурното произвеждане инвестицията е дълготрайна, като крайната цел е да бъдат конфигурирани 20 робота за автоматизация на шлайф-полирната работа. " Вече има внедрени 6 от тях, следва инсталирането на последно потомство CNC машинен център за рационализация в произвоъдството, както и високо производителни машини за леене на изделията ", посочи Дончев.

В завода за керамика прогамата включва вложения в две преси под налягане и роботизиране на линиите за желиране. Досега са инталирани 4 робота и е направена смяна на конфигурацията на една от пещите, която разрешава печене на произведения на два реда. С това потенциалът на завода е повишен с 250 хиляди произведения и към този момент доближава 2.55 млн. произведения годишно.

Приоритетни сфери

Инвестициите в Севлиево са част от тактиката на притежателя Ideal Standard International (ISI), която стартира преди две години и чиято цел е разширение на пазарните позиции в Европа. Предвижда се общата вложена сума от групата да надмине 100 мн. евро, което е на-мащабната й инвестиция за последните 10 години. Значителна част от средствата ще бъдат ориентирани към производството в Севлиево. Освен завършилата инвестиция от 22.5 млн. лева на всеки от идващите два стадия компанията планува сходна сума. " Ще продължим да влагаме с сходно движение и през идващите две години ", сподели основният изпълнителен шеф на ISI Торстен Тюрлинг. Това значи, че общата инвестиция ще доближи близо 70 млн. лева до 2019 година

Стратегията на ISI като цяло планува вложения в три съществени сфери. " Първата област са технологиите – повишение на потенциала, само че и възстановяване на продуктивността, с цел да бъдем конкуретни ценово ", посочи Тюрлинг. За задачата вложения се вършат главно в индустриалните местоположения на групата, която има общо 18 завода в 9 страни. Групата предвижа и инвестиции в нововъведения, което по думите на Тюрлинг включва освен научно-развойна активност, само че и личен състав. Третата значима сфера е потребителско обслужване, където средства ще бъдат вложени главно в цифрови приложения, които улесняват контакта с клиентите, както и в възстановяване на веригата на доставки.

" Българските фабрики са най-големите в рамката на групата и ще продължим да влагаме тук през идващите години, тъй като имаме солидна основа ", сподели Тюрлинг. От 1992 година до предходната година в Севлиево са вложени над 260 млн. лева

Подобряване на резултатите

Благодарение на увеличеното произвеждане през тази година компанията отбелязва към 3% растеж на продажбите, откакто през 2016 година приходите понижиха леко (2%) до 376 млн. лева поради нестабилното развиване на някои съществени пазари. Печалбата на сдружението също се сви до 3.6 млн. лева (6.6 млн. лева за 2015 г.), само че прогнозите за 2017 година са тя да нарасне.

" Идеал стандарт - Видима " беше основана през 1992 година като взаимно сдружение сред " Видима " и American Standard. През 2007 година компанията стана благосъстоятелност на Bain Capital, а от 2014 година в нея влезе още един огромен вложител - Anchorage Capital, след преструктуриране на дълг и свежа инвестиция. В момента в българското сдружение работят 3200 души. " Идеал стандарт – Видима " държи към 50% пазарен дял в продажбите на санитарна керамика и арматура в България.

Групата Ideal Standard International е основана в Брюксел и има 18 индустриални обекта в 9 страни. Продуктите й се продават в над 60 страни в Европа, Близкия изток и Африка. В групата работят близо 9500 души. През последните години тя усъвършенства резултатите си, като за 2016 година регистрира 739 млн. евро продажби, а EBITDA се усили с 14% до 81 млн. евро, с което доближи предкризисните си равнища.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР