Проектирането и строителството на една от дълго чаканите връзки в

...
Проектирането и строителството на една от дълго чаканите връзки в
Коментари Харесай

Залагат 10 млн. лева за връзката на бул. “Санкт Петербург“ със Скобелева майка, стартира през 2022-а

Проектирането и строителството на една от дълго чаканите връзки в Пловдив през последните десетилетия – продължението на бул. „ Санкт Петербург “ ще бъде заложено в финансовата стратегия за 2022 година, разгласи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

Той изясни, че предлагането му към Общинският съвет ще бъде за стратегия за към 50 млн. лв., като в него ще се включат редица обекти за строителство. Връзката сред колелото на SPS и „ Скобелева майка “ е заложено в градоустройствените проекти повече от 30 години, като по думите на Райчев тя може да се извършва идната година. Сумата, която ще бъде нужна е към 10 млн. лв. по предварителни планове, а булевардът ще бъде с габаритът на „ Санкт Петербург “ – две платна по три ленти, като това ще даде още една различна опция за връзка с пътния надлез, което ще облекчи доста придвижването.

Други два обекта, които ще участват в финансовата стратегия са цялостните поправки на две входно-изходни артерии – Рогошко шосе и Голямоконарско шосе. Сумата за двата булеварда е много огромна, като концепцията е да се отделят няколко милиона лв. за стартирането на двата плана, а по-късно да се търси европейско финансиране за довършването им.

Още две нови детски градини също ще участват в проектите за строителството на общината, като едната ще бъде в „ Южен “, а другата в „ Северен “.

Райчев подсети въпреки всичко, че последна дума има общинският съвет, като те ще дефинират точния размер на финансовата стратегия и оттова ще се преценяват предпочитаните обекти, които ще се осъществят. Относно програмата, която е за 2021 при заложени 40 млн. лв., а се чака до края на годината да бъдат усвоени 27 милиона лв., като другите пари ще бъдат трансферирани за идната бюджетна година. Основната причина за това е, че по голям брой от поръчките е имало редица тъжби, както и дълги правосъдни каузи по изборите им за реализатор.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР