Проектът за самолетите е изключително важен. Българската армия има нужда

...
Проектът за самолетите е изключително важен. Българската армия има нужда
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Най-модерната ни отбранителна техника е купувана в края на 80-те

Проектът за самолетите е извънредно значим. Българската войска има потребност от ново въоръжение и техниката. За да бъде съвременна и на равнището на нашите съдружници, би трябвало да придобиваме техника и за сухопътните войски, и за военноморските сили. Гледаме да има баланс в придобиването. Това съобщи пред Нова тв зам.-министърът на защитата Йордан Божилов.

„ За нас като министерство първостепенна задача е лека-полека всичката техника, която е на ръба на физическите и моралните си благоприятни условия да бъде сменена. Кога ще се случи е въпрос на средства и на добра организация”, разяснява той.

По думите му България разчита за своята защита на платформи от 60-70 години. „ Най-модерните ни са купувани в края на 80-те. Нашата задача е да модернизираме армията, с цел да е съответна на актуалната ситуация”, добави зам.-министърът.

Относно злополуката с боен камион край Резово Божилов изясни, че положението на потърпевшите военни се усъвършенства. За случая се води разследване и всички материали по делото са предадени на прокуратурата. „ Причините могат да бъдат механически, човешка неточност или всевъзможни други”, добави той.

Зам.-министърът посочи, че Министерството на защитата оказва подпомагане на „ Гранична полиция” поради засиления миграционен поток. „ За страдание, с тази техника, с която разполагаме, се транспортират освен бежанци. С нея се транспортират и български военнослужещи. Последната транспортна техника е закупувана преди към 15 години”, посочи Божилов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР