Проектът за реставрацията, консервацията и социализацията на Небет тепе вече

...
Проектът за реставрацията, консервацията и социализацията на Небет тепе вече
Коментари Харесай

Проектът за Небет тепе чака подписа на министъра на културата

Проектът за реставрацията, консервацията и социализацията на Небет тепе към този момент от месец е в Министерство на културата и се чака единствено подписът на министър Атанас Атанасов.

„ Експертите ни установяваха, че проектантите са отстранили забележките, с които върнахме проекта”, сподели шефът на Националния институт за недвижимо културно завещание арх. Петър Петров.

Така документите към този момент е на финалната права, с цел да се пристъпи към започването на действителна активност по реализацията на огромния план „ По крепостните стени на Филипопол “ на стойност близо 9 млн. лева, който обгръща реставрацията, консервацията и социализацията на емблематичните археологически монументи Небет тепе и Източната врата.

Припомняме, че още при започване на ноември 2021 година PlovdivTime написа, че съществени пропуски в документите ще станат причина НИНКН да не съгласува плана в частта за Небет тепе. В края на януари 2022 година информацията ни се удостовери и от Община Пловдив. Проектът бе върнат и в границите на по-малко от месец забележките бяха отстранени.

Сега остава единствено подписът на министър Атанасов. Той обаче има пълномощия да потърси и мнение и от Специализирания експертен съвет за запазване на недвижимите културни полезности преди да парафира документите. Това обаче надали ще се случи в случай, че НИНКН е одобрил плана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР