Проектът за ремонт и организацията на Спешната помощ в страната

...
Проектът за ремонт и организацията на Спешната помощ в страната
Коментари Харесай

Здравният министър: Разкриваме пунктове за Спешна помощ в Слънчев бряг и Златни пясъци

Проектът за ремонт и организацията на Спешната помощ в страната е неглижиран. Това разгласи служебният здравен министър след инспекции в няколко лечебни заведения у нас. На доста места не са почнали поправки, макар че има извоювани публични поръчки.

Според министъра казусът е в съвсем всеки регионален град. За да бъде изпълнена програмата, ще изиска спомагателни средство от Министерството на финансите в размер на 6 млн. лв. за тази година и още 40 млн. за идната.

Нередности в лечебно-диагностичния развой не се открити, само че след случая, при който гръмотевица порази 18-годишно момиче в Приморско и чака 20-минути Спешна помощ, на напред във времето се слага казусът с неналичието на задоволително коли за спешна помощ по курортите.

За цялото Южно Черноморие те са едвам 12, за това към този момент са подхванати ограничения за спомагателна помощ.

" Поне в двата огромни курорти Слънчев бряг и Златни пясъци да нареждаме по един дежурен 24-часов екип с оформяне на подобен пункт, който да поддържа спешността през летните месеци, не сама до края на този сезон, а и за идващия. В момента се подписват контракти и се провежда. Това са опциите сега. С това разполагаме като благоприятни условия и това мога да подсигуря ", сподели Асен Меджидиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР