Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически

...
Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически
Коментари Харесай

Юридически неграмотен и политически порочен. Радев в яростна атака срещу проекта на ПП-ДБ

" Проектът за промени в Конституцията е юридически необразован и политически циничен. "

Това обяви в сряда държавният глава Румен Радев в яростна дрънканица против предложенията на ПП-ДБ, измежду които и ограничение на пълномощията на президентската институция.

„ Това се вижда както от конституционалистите, по този начин и от жителите. След едно доста дълго затопляне на публиката за идни чудодейни промени в правосъдната система, за идна правосъдна промяна, обществото ни очакваше да види работещи решения “, продължи той с рецензиите. 

Самият Радев преди няколко години също разгласи, че ще показа свои оферти за промени в главния закон, само че това все по този начин не се е случило.

Проектът на ПП-ДБ вместо промяна в правосъдната система предлагал „ национално разделяне, офанзива против локалната власт и президентската институция и лишаване на изборни права “. Той бил и " открита поръчка за завладяване на правосъдната власт ", като погазвал  " основополагащи правила за баланс сред управляващите ", продължи още Радев.

С предложенията за промени сегашната власт, която била с ниска легитимност желала да се укрепи със силови ограничения.

„ Явно се удостоверява максимата, че колкото по-ниска е легитимността на едно ръководство, толкоз повече то се стреми да скрепи своята власт с административни и силови ограничения ", сподели той.

Той не пропусна да разяснява особено концепцията настоящото държавно управление да стартира да работи като служебно и по този начин да се отнеме засилената власт на президент в обстановка, когато няма настоящ парламент и той назначава служебни кабинети. Заради политическата неустойчивост Радев за последните две години назначи четири служебни държавни управления, които управляваха през по-голямата част от този интервал. Заплахата не била, че по този начин президентът превзема власт, а че ще се види контрастът сред положителното ръководство при служебните кабинети с неприятното - при постоянните, разгласи той.

" Що се отнася до служебните държавни управления – очевидно ръководещите виждат в тях някаква опасност. Тя не е от присвояването на някаква имагинерна власт. Това няма по какъв начин да стане. Тя не е и от дългия живот на последното служебно държавно управление, тъй като те имаха опция във всеки един миг да го прекратят. Имаха опция въобще да не се стига до служебно държавно управление.

Явно опасността е в осъзнаването на контраста, изключително сред последното служебно държавно управление и последните постоянни държавни управления. Докато постоянните държавни управления създаваха рецесии, служебното ги решаваше. Докато постоянните държавни управления, изключително последното, демонстрираха управническа отпадналост и разпад заради непреодолими вътрешнополитически несъгласия, служебното държавно управление показва консолидация и увереност, както и работа в името на хората.

Докато стояха с съветски медиатори за по-скъп газ, неспособност да завършат интерконектора с Гърция и високите, смазващи цени на горивата, служебното държавно управление реши всички тези въпроси доста бързо. "

„ Всяка смяна в законите, която се прави за персона, за мен е неверен метод и той се връща с противоположен знак към тези, които го вършат. За момента аз не намирам друго пояснение. Може би ръководещите се подразниха от едно социологическо проучване от „ Галъп интернешънъл “, което излезе последните дни, което доста бързо изчезна от обществения ефир. Въпреки ръководството в най-тежките рецесии, за 10 месеца, служебното държавно управление излезе с доста висок рейтинг - доста по-висок от този на настоящето постоянно държавно управление, което е при започване на мандата си “, продължи той. 
" Покушение против историята "
Радев отдели и време, с цел да се възмути по другата настояща тематика - за смяната на датата на националния празник.

" Опитът да бъде заличен 3 март от националния календар е нападение против историята.

Срещу идеалите на българските възрожденци, против паметта на хилядите починали за нашата независимост наши и непознати воини. Аз съм изрично против такива опити ", сподели той.

И още:

" Когато нямаш работещи решения за сегашното и бъдещето, започваш война с предишното. "

Според него референдум по тематиката, каквото предложение пристигна от Има Такъв Народ, ще раздели още повече обществото ни.

" Всички знаем " 24 май е прелестен празник, той е най-съкровен за всички нас, само че това, което ни оферират, е неприемливо разделяне и неуместна обстановка – да избираме „ за “ и „ срещу “ нашия език и книжовност и нашата независимост и държавност – няма решение на такава алтернатива ", твърди Радев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР