Проектът за парламентарно решение за откриване на Висше военновъздушно училище

...
Проектът за парламентарно решение за откриване на Висше военновъздушно училище
Коментари Харесай

Комисията по отбрана подкрепи откриването на Висше военновъздушно училище Георги Бенковски

Проектът за парламентарно решение за разкриване на Висше военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски ", импортиран от Министерския съвет на 10 април, беше единомислещо подсилен в парламентарната Комисия по защита през днешния ден. Така ще се отговори на нарасналите условия към образованието за усвояването на новата техника във Военновъздушни сили, която следва да бъде призната на въоръжение, уточни заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, който показа претекстовете. Създаването на Висше военновъздушно учебно заведение би трябвало да реши редица проблеми и дефекти на съществуващата сега система за авиационно обучение, измежду които, че не се прави образование на водачи за гражданската авиация.

Планираната годишна прехрана за учебното заведение, което би трябвало да действа от началото на 2020 година, е за към 4,5 млн. лв..

Представители на Министерството на образованието и науката обявиха на съвещанието, че поддържат плана, радват се, че се открива ново държавно висше учебно заведение, което се основава, с цел да отговори на нарасналите условия при подготовката на летци и авиационни фрагменти.

Пламен Манушев от ГЕРБ беше безапелационен, че Висшето военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски " не трябваше да се закрива. Това беше груба неточност, разяснява Манушев, съгласно който летците би трябвало израстват в авиационна среда. Манушев обаче не е оптимист, че учебното заведение ще се реализира бързо.

Председателят на комисията Константин Попов, който командваше Военновъздушни сили, разяснява днешното гласоподаване като прелестна стъпка и добави, че без учебно заведение няма възобновление, а в случай че желаеме Военновъздушни сили да имат лична школа, те би трябвало да имат учебно заведение. Командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков благодари за поддръжката за възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение.

В началото на април министър председателят Бойко Борисов на среща с персоналния състав на факултета "Авиационен " към Националния боен университет и военно-въздушната образователна база "Георги Бенковски " в Долна Митрополия разгласи, че е подхванато нужното за възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия като независимо висше образователно заведение.

С решение на Народното събрание през 2002 година Висшето военно общовойсково учебно заведение "Васил Левски ", Висшето военно учебно заведение по артилерия и противовъздушна защита "Панайот Волов " в Шумен и Висшето военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски " в Долна Митрополия бяха преобразувани във факултети на Националния боен университет "Васил Левски " във Велико Търново, а за възобновяване на самостоятелността на ВВВУ "Г. Бенковски " се приказва от години, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР