Проектът за отваряне на автомагистрала Хемус към Игнатиево е съгласуван

...
Проектът за отваряне на автомагистрала Хемус към Игнатиево е съгласуван
Коментари Харесай

Проектът за Детелината край Игнатиево вече е съгласуван на всички нива

Проектът за отваряне на автомагистрала „ Хемус ” към Игнатиево е координиран с всички държавни предприятия, в това число и с „ Булгартрансгаз ”, което е забавило утвърждението на плана за „ детелината ” с 6 месеца. Това разгласи в изявление за Дарик кметът на Аксаково инж. Атанас Стоилов.

Очаква се действителната инвестиция в пътния възел от страна на Агенция „ Пътна инфраструктура ” да започва през тази година. „ Детелината ” край Игнатиево може да бъде построена до края на 2020-а, счита кметът на Аксаково. Той акцентира, че по-добрата инфраструктурата ще се отрази на бизнеса и вложенията в района.

Общият организационен проект на Аксаково бе модифициран през последните 3 месеца, като в него е отразено построяването на индустриалната зона сред Слънчево и Побити камъни.

„ Тези територии са може би най-хубавите за бизнес в България. Реално на никое място в страната няма летище на 5 км, две пристанища, фериботен комплекс и автомагистрала ”, посочи инж. Стоилов.

Инж. Атанас Стоилов още веднъж се разгласи за децентрализация на бюджетните средства. В Аксаково има гражданско общество, а жителите и гостите на общината имат от ден на ден условия. Сред настояванията преди всичко са непорочност и качествено сметопочистване, по-късно осветеност на обитаемото място и сигурност в тъмните часове. На трето място е условието за добра инфраструктура.

От Пътната организация са дали обещание през пролетта да стартира ремонт на панорамния път Аксаковска гледка – Кичево, който планува създаване на кръгово кръстовище край село Долище. Проектът е координиран и с Пътна полиция, разкри инж. Стоилов.

След възобновяване на пътищата към селата Въглен и Яребична, до края на годината с нов път ще са в Климентово. Има концепция за ремонт на пътя Любен Каравелово-Водица-Засмяно, а по-късно на правите Ботево-Новаково и Игнатиево-Аксаково.

Кметът на Аксаково чака за общината 2020 година да е по-силна от миналата. По стопански индикатори Аксаково към този момент е втора в региона, след Варна. Общината е една от дребното в България с увеличаващи се територия и поданици. При регистрирани над 21 000 поданици, действително общината е с население над 45 000 души. Това постанова и възстановяване на обществената инфраструктура, означи кметът.

Предвижда се създаване на нови детски градини в селата Изворско и Въглен. Започва уголемение на учебното заведение в Аксаково, а по-късно следва възобновяване на читалищните здания в няколко села. Продължава работата и по възстановяване на водоснабдяването. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР