Проектът за Изкуствен Интелект на Гугъл Дийп Майнд демонстрира способността

...
Проектът за Изкуствен Интелект на Гугъл Дийп Майнд демонстрира способността
Коментари Харесай

Изкуственият интелект на Гугъл се научи да бъде агресивен в стресови ситуации

Проектът за Изкуствен Интелект на Google Дийп Майнд показва способността си да се учи без значение от своята памет и даже съумя да победи най-хубавите хора-играчи на играта Гражданско отделение в света.

Учените взеха решение да тестват неговото “желание ” да работи кооперативно с другите и откриха, че когато Дийп Маинд счита, че е на път да “загуби ”, приема тактика на “силна настъпателност ” с цел да подсигурява, че ще излезе сполучливо от обстановката.

Екипът на Google е проиграл 40 милиона пъти простата компютърна игра “събиране на плодове ”, при която е изискал от два играча-агенти на Дийп Майнд да се състезават един против различен с цел да съберат колкото се може повече виртуални ябълки.

Те разкрили, че до момента в който имало задоволително ябълки за събиране, всичко е вървяло обикновено и цивилизавано. Но когато броят на ябълките е почнал да понижава съществено, и двамата “агенти ” са станали нападателни и са почнали да употребяват “лазерни лъчи ” с цел да убият другия и да откраднат всички ябълки.

Във видео записа на симулацията ще видите, че сътрудниците са се трансформирали в съществени “стрелци ”, без секунда планиране преди изстрел.

Това, което е различен забавен факт, е, че когато един сътрудник успее да улучи другия с лазерен лъч той не получава спомагателна премия за това. Но Дийп Майн очевидно се е научил, че когато отстраниш съперника си от играта за избран интервал от време това ти дава късмет да събереш повече ябълки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР