Проектът за газопровода "Северен поток 2" ще бъде спрян в

...
Проектът за газопровода "Северен поток 2" ще бъде спрян в
Коментари Харесай

Нюланд: Ако Русия нахлуе в Украйна, Северен поток 2 ще бъде спрян

Проектът за газопровода "Северен поток 2 " ще бъде спрян при положение на "нашествие " на Русия в Украйна. Това заяви заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд в четвъртък пред кореспонденти в Държавния департамент. Нюланд сподели също, че Съединените щати и съдружниците им са единни в желанието си да дадат на Руската федерация "бърз и корав " отговор по време на ескалацията, оповестява ТАСС.
Снимка: ТАСС

"Продължаваме да водим доста тесни и ясни диалози с нашите немски съдружници. И през днешния ден желая да бъда откровена с вас: в случай че Русия нахлуе в Украйна, тогава по един или различен метод "Северен поток 2 " няма да продължи ", съобщи тя.
 
Според Нюланд газопроводът към момента не е подготвен. „ Както обича да споделя сенатор Круз – не го изтъквам постоянно, само че както той обича да споделя – сега това е парче метал на дъното на океана. Той би трябвало да бъде тестван, сертифициран, би трябвало да получи регулаторно утвърждение и никакъв газ няма да премине през него, до момента в който това не се случи “, сподели заместник-държавният секретар на Съединени американски щати.

Съединените щати и техните съдружници са единни в желанието си да дадат "бърз и корав " отговор на Русия при положение на ескалация на напрежението към Украйна, сподели Нюланд. „ Както президентът сподели по-рано тази седмица, ние сме единни в това, че избираме дипломацията. Но също по този начин сме единни в убеждението, че в случай че Русия отхвърли нашия апел за разговор, ще има бърза и твърда разплата “, сподели още Нюланд.
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР