Проектът за газопровода „Северен поток 2“ не създава едностранна зависимост

...
Проектът за газопровода „Северен поток 2“ не създава едностранна зависимост
Коментари Харесай

OMV, Wintershall и Uniper: Nord Stream 2 не прави Европа зависима от Русия, това е партньорство


Проектът за газопровода „ Северен поток 2 “ не основава едностранна взаимозависимост за Европа от Русия, става въпрос за партньорство, основано на многогодишно сполучливо съдействие, се споделя в писмо на ръководителите на огромните западни енергийни компании OMV, Wintershall и Uniper. Писмото е оповестено на страницата и на Uniper.

“Руските доставки на газ подсигуряват сигурността на доставките за Европа. Като сътрудници на огромните европейски работодатели ние сме задължени да осигурим сигурността на доставките и конкурентоспособност при цените на газа. Руските доставки на газ са значителен съставен елемент от това, а и в света няма друга страна с такива огромни ресурси от газ. Става въпрос обаче не за едностранна взаимозависимост на Европа от Русия, а за партньорство, което обезпечава надеждно газоснабдяване за Германия за няколко десетилетия “ се споделя в документа.

„ Освен това, количествата нужни на Европа се усилват всяка година. Ние не познаваме такива консуматори на газ, които биха предпочели да заменят съветския тръбопроводен газ с много по-скъпият полутечен газ от Съединени американски щати “, се отбелязва в изказването.

“Nord Stream 2 - това е инвестиция от милиарди долари в модерна европейска газова инфраструктура, надеждно газоснабдяване на хората и индустрията в Европа с газ. Но наскоро полемиката за газопровода по Балтийско море закупи необичайно качество. В огромна степен повърхностните, прочувствени диспути надали имат някаква тежест%, се споделя още в писмото.

В него се акцентира също по този начин, че „ ролята на Европейската комисия се заключава в реализация на настоящото законодателство “, защото „ правната рамка на този план е еднопосочна, недвусмислена и не остава за Европейска комисия друго поле за деяние, за което свидетелстват и заключенията на правните (юридическите ) служби на Европейския съвет.

Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителство на две тръби от газопровода с потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно за доставка на газ от крайбрежието на Русия по дъното на Балтийско море до Германия. Проектът ще бъде издигнат редом със в този момент настоящият газопровод „ Северен поток “. Газопроводът заобикаля Украйна. Срещу „ Северен поток 2 “ се оповестиха редица европейски страни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР